Referat - Scorpionii

Categorie
Referate Anatomie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
349
Etichete
scorpionii
Descarcari
293
Nota
0 / 10 - 0 voturi

SCORPIONII

Aproximativ 1200 specii cunoscute de scorpioni traiesc la tropice si in alte tinuturi cu clima calda. Acestor specii de scorpioni ii apartine si scorpionul urias de Guinea,cea mai mare specie a familiei paianjenilor,a carui marime ajunge si la 18 cm. Scorpionul cel mai mic are 1,3 cm lungime.
Scorpionii,paianjenii si rudele acestora fac parte din clasa artropodelor,iar in cadrul acesteia din familia paianjenilor. Corpul acestor insecte de obicei este alcatuit di doua parti principale : in partea din fata cefalotoracele care s-a format din contopirea capului cu toracele si partea din spate a abdomenului. Cea mai mare parte a corpului este cefalotoracele,isa abdomenul este cel care scoate in evidenta in familia paianjenilor. Abdomenul acestuia este lung si segmentat iar ultimele segmente pot fi indoite ca o coada inainte,deasupra partii anteriore a corpului. Coada se termina intr-un ac cu venin din cauza caruia scorpionii sunt considerati drept cele mai de temut specii din familia lor.
Scorpionii au patru perechi de picioare pentru deplasare si in fata au picioarele pentru pipait,in forma de gheare,care se termina in foarfece ;pe acestea le gasim si la alte specii din familia paianjenilor. Scorpionul isi foloseste foarfecele pentru prinderea prazii. O alta caracteristica a scorpionilor este existenta unei perechi de tentacule pentru mestecarea deasupra orificiului bucal care se termina tot in foarfece si pe langa acestea niste anexe in forma de pieptene la partea inferioara a corpului. Inca nu se cunosc functiile acestora ca ajuta la respiratie sau folosesc la sesizarea vibratiilor solului. Culoarea scorpionilor este foarte variabila,gasim astfel scorpioni de culoare maro sau chiar neagra.
Scorpionii vaneaza noaptea,iar in timpul zilei se retrag in crapaturi,sub pietre sau frunze,sau chiar in cladiri parasite,goale. Probabil din aceasta cauza in urma evolutiei,s-a format in acest fe modul lor de viata,pentru ca princip


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org