Referat - Coralii

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
3128
Etichete
coralii
Descarcari
909
Nota
9.33 / 10 - 3 voturi

CORALII
Nume comun pentru membrii unei clase mare de nevertebrate marine caracterizate prin un schelet alcatuit dintr-un strat protector din carbonat de calciu. Acest schelet se mai numeste si coral. Coralii sunt clasificati in doua subclase, bazate pe diferantele din simetria axiala. O clasa contine animale coloniale, cu opt tentacule, fiecare avand un schelet intern. Printre ele se gasesc si coralii bici, meduze si coralii rosii obisnuiesc sa il faca sa sclipeasca. Membrii celorlalte subclase de obicei au sase tentacule, sau multiplu de sase, dar si culorile difera. Ele includ coralii de stanca sau coralii adevarati. O alta clasa din acee-asi categorie contine deaseme-nea forme de corali care nu sunt clasificati in ea.
STRUCTURA:
Coralii adevarati secreta carbonat de calciu de la bazã formand cupe scheletice de care polipii sunt ancorati si in care se retrag pentu protectie. In discul oral la varf este o deschizatura, marginita de tentacule, in forma de pana, si cili, care este si gura si anus. Nematocistele de pe tentacule pot deasemenea sa paralizeze prada.
COLONII:
Cateva grupe de corali traiesc ca polipi solitari, dar majoritatea traiesc in colonii. Polipii coloniali au diametrul intre 1 si 3mm. Ei sunt conectati lateral prin tuburi care sunt niste prelungiri ale cavitatilor gastrovasculare ale polipilor, si colo-nia creste prin inmultire asexuata. Polipii vii cresc pe ramasitile prede-cesorilor sai.
Coralii coloniali pot creste in abisul apelor, dar recipurile se gasesc doar in ape calde, limpezi si nepoluate. Ei traiesc doar pana unde patrunde lumina in apa, deoarece algele, numite zooxanthellae, care traiesc in tesuturile lor au nevoie de lumina pentru fotosinteza, si coralii nu pot exista fara aceste alge. Carbonul este trecut de la alge la coral, crescand energia, si hrana capturata de coral poate suplini fosforul si hidrogenul pentru ambele organisme. Dependenta coralilor de alge variaza de la specie le specie. Coralii scheletici sunt contribuitorii primari la un recif, dar si alte organisme participa la formarea lui, ca algele calcaroase, moluste sau spongieri.
...


  • Referate asemanatoare

    • Coralii

      CORALII Nume comun pentru membrii unei clase mari de nevertebrate marine caracterizate prin un sc ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org