Referat - Epifiza

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
319
Etichete
epifiza
Descarcari
291
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Epifiza – al treilea ochi inchis de trecerea timpului

epifiza s.f. = 1 glanda endocrina care influenteaza dezvoltarea glandelor sexuale si procesele metabolice. 2 extremitate a unui os lung (fr. épiphyse)
Fenomenul celui de-al treilea ochi a fost demonstrat de mai multe ori de doi rusi cu capacitati extrasenzoriale: Nina Kulaghina si Mihail Kuzmenko. Ei au introdus un film foto intr-un plic in care nu patrundea lumina, apoi l-au pus pe frunte si dupa citva timp pe film au aparut imagini ordonate. Un asemenea fenomen i-a pus in incurcatura pe cercetatori, pentru ca fruntea este frunte, acolo nu exista o retina asemenea ochiului. Cu toate acestea, faptele vorbesc in tacere: radierea, emanarea unor figuri undeva in zona fruntii are totusi loc.

Chakrele au capacitatea de a radia imagini
Stiinta clasica despre om nu poate explica deocamdata acest fenomen. Insa traditia veche orientala nu vede in acest lucru nimic extraordinar. Ea afirma ca asemenea capacitati de a obtine si radia imagini in gind (asa se numesc tablourile carora le da nastere constiinta – un aliaj de ginduri si imagini) sint proprii centrilor energetici ai organismului uman – chakrele. Pe acest tip de activitate este specializata asa-numita ajna-chakra – centrul energetic care, din cele mai vechi timpuri, este numit al treilea ochi.
Trebuie sa subliniem ca acest cult al celui de-al treilea ochi are radacini foarte vechi. In multe credinte orientale, acest organ neobisnuit este o trasatura obligatorie a zeilor. Acest ochi le permitea zeilor sa vada toata preistoria Universului, viitorul, sa priveasca fara nici o piedica in orice colt al lumii. Zugravirea celui de-al treilea ochi in fruntea zeilor poate fi intilnita in picturile murale si in sculpturile din templele budiste.
Punctul din fruntea femeilor indiene – amintirea ochiului divin
Unii cercetatori considera ca aceste credinte si traditii sint amintirea unor stramosi ai umanitatii (zei) nepaminteni (extraterestri). Potrivit legendelor care au ajuns


  • Referate asemanatoare

    • Epifiza

      Epifiza – al treilea ochi inchis de trecerea timpului epifiza s.f. = 1 glanda endocrina care influen ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org