Referat - Gonoreea

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1714
Etichete
gonoreea
Descarcari
695
Nota
10 / 10 - 1 vot

Gonoreea
Gonoreea este o boala obisnuita cu transmitere sexuala, care, daca nu este tratata din fazele de debut, poate genera probleme serioase, în mod special femeilor. Aproximativ un milion de barbati si femei contracteaza gonoree în fiecare an. Simptome
Este posibila existenta bolii fara prezenta vreunui simptom. daca apar intr-adevar simptome, acestea pot include supuratii ale penisului sau vaginului, senzatia frecventa de urinare, senzatie de arsura în timpul mictiunii, iar la femei sângerari în afara perioadelor de menstra. Cam jumatate dintre femeile bolnave de gonoree nu au nici un simptom.
Analiza
Singurul mod de a afla daca aveti sau nu gonoree, este sa va faceti analize. Testul este simplu: medicul preleveaza o proba de lichid din vagin sau penis, si îl trimite la laborator.
Tratamentul
Gonoreea se trateaza cu ajutorul antibioticelor. Tratamentul obisnuit utilizeaza medicamente cum ar fi ciprofloxacin, ofloxacin, cefixim, ceftriaxon, si, recent, azithromycin. Acesta din urma este un medicament cu administrare orala, reprezentând o unica doza. Cele mai obisnuite efecte secundare la folosirea a 2 grame de azithrmycin includ starea de greata (18% din cazuri), diaree (14%), stare de voma (7%), dureri abdominale (7%), vaginita (2%), dispepsie (1%), ameteala (1%). Tratamentul ineficace sau incomplet poate cauza mari probleme mai târziu, cum ar fi dureri cronice ale zonei abdominale inferioare, sterilitate, sarcina tubara (tubal pregnancy) si dureri ale articulatiilor. Pentru a preveni reinfectarea si eventuala transmitere a bolii ar trebui sa nu întretineti relatii sexuale pâna la vindecarea completa, atât a dumneavoastra cat si a partenerului dumneavoastra.
Prevenirea
Puteti contracta sau raspândi gonoreea prin sex oral, anal sau vaginal. Prevenirea raspândirii gonoreei înseamna a aborda cu responsabilitate relatiile sexuale: limitati-va numarul de parteneri sexuali, folositi prezervative, si, daca va suspectati a va fi infectat, evitati orice contact sexual si prezentati-va la o clinica specializata în bolile cu transmitere sexuala, la spital, sau la medicul dumneavoastra. Ambii parteneri trebuie sa se supuna tratamentului.
...


  • Referate asemanatoare

    • Gonoreea

      Gonoreea Gonoreea este o boala obisnuita cu transmitere sexuala, care, daca nu este tratata din fa ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org