Referat - Herpesul

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
1251
Etichete
herpesul
Descarcari
451
Nota
9 / 10 - 1 vot

Herpesul
Herpesul genital este o infectie virala cronica, de lunga durata. Aproximativ 40 de milioane de oameni au deja aceasta boala. în fiecare an, alte 500 000 de oameni contracteaza herpesul simptomatic. Sunt si mai multi aceia care nu prezinta nici un simptom.
Simptome
Simptomele variaza. Majoritatea oamenilor nu au simptome notabile. Daca ai intr-adevar simptome, le vei observa, probabil, intr-un interval de timp cuprins intre doua si douazeci de zile dupa consumarea unui act sexual cu o persoana infectata. Primele simptome pot include senzatia de înfierbântare a zonei genitale, dureri în zona inferioara a spatelui, dureri la urinare si simptome asemanatoare celor de raceala. Câteva zile mai târziu, în zona genitala pot aparea mici protuberante rosiatice. Mai târziu, aceste protuberante se pot transforma în pustule dureroase care apoi se acopera cu o coaja, formeaza o crusta si se cicatrizeaza.
Analiza Uneori, diagnosticul poate fi pus doar printr-o simpla examinare medicala. Pentru analiza, medicul va colecta o cantitate mica de lichid din rani, si o va trimite la laborator, pentru a verifica prezenta virusului ce produce herpesul. Poate dura pana la doua saptamâni pana la obtinerea rezultatului. Daca nu exista rani, prelevarea de probe poate fi dificila. în momentul de fata, testul de sânge pentru depistarea herpesului este posibil doar în câteva centre de cercetare.
Tratamentul
Desi herpesul este infectie virala cronica, cu o lunga perioada de evolutie, pot fi tratate, totusi, simptomele. Tratamentul eruptiilor herpesului genital, în special atunci când acestea au un debut rapid, scurteaza durata de existenta a eruptiei si reduce simptomele. Medicamentele folosite sunt aciclovirul, si, mai noi, famciclovirul si valaciclovirul.
Prevenirea
Puteti contracta sau raspândi herpesul prin sex oral, anal sau vaginal. Prevenirea raspândirii herpesului înseamna a aborda cu responsabilitate relatiile sexuale: limitati-va numarul de parteneri sexuali, folositi prezervative, si, daca va suspectati a va fi infectat, evitati orice contact sexual si prezentati-va la la o clinica specializata în bolile cu transmitere sexuala, la spital, sau la medicul dumneavoastra. Amintiti-va ca ca multe infectii ale herpesului genital sunt raspândite prin intermediul unor persoane fara simptome evidente. Puteti, de asemenea, contracta virusul prin sarut sau prin atingerea zonelor infectate. în cazurile în care cineva are mai mult de sase eruptii pe an, terapia preventiva (profilactica) represiva este necesara.
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org