Referat - Igiena Sistemului Locomotor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
2680
Etichete
igiena, sistemului, locomotor
Descarcari
708
Nota
9 / 10 - 1 vot

Igiena sistemului locomotor
1.Factori
Dezvoltarea armonioasa a sistemului locomotor, care se remarca printr-o tinuta corecta, mobilitate elastica si gratioasa, este influentata de miscare. Astfel, prin miscare fibra musculara devine mai elastica, se mentine supletea articulatiilor si se asigura soliditatea ligamentelor.
Dezvoltarea fizica a copiilor atat sub raportul inaltimii, cat si a greutatii corporale este influentata in primul rand de alimentatie.
2.Afectiuni legate de sistemul locomotor la copii
Rahitismul produce tulburari complexe : deformari ale oaselor membrelor inferioare, sternului si coastelor, dintii apar cu intarziere, splina si ficatul isi maresc volumul, musculatura devine moale, iar abdomenulcapata aspect batrician. Rahitismul se vindeca printr-o alimentatie rationala, expunere la soare, in special in climat marin, si administrarea sarurilor de calciu.
Debilitatea fizica. Apare datorita nerespectariiunei alimentatii corespunzatoare si alipsei de miscare. Ea reprezinta o slabire generala a organismului, cu scaderea in greutate insotita de scaderea capacitatii functionale si fizice a corpului, scadere rezistentei la boli si oboseala musculara. Datorita debilitatii fizice organismului se poate imbolnavi de tuberculoza, hepatita virala, reumatism, in special reumatismul inimii.
Piciorul plat determinat de turtirea boltii piciorului, care determina o deformatie : talpa ia contact cu solul pe toata lungimea sa. Se poate corecta cu aparate ortopedice introduse in incaltaminte pentru a mentine bolta piciorului.
3.Cauzele deformarii
Un rol hranitor in cresterea si dezvoltarea sitemului locomotor il au proteinele din alimente, care contribuie atatla cresterea rezistentei organismului fat de factorii fizici, chimici si biologici, cat si la cresterea capacitatii de efortfizic si intelectual. De aceea, elevii care consuma alimente sarace in proteine prezinta un randament redus in activitatile de invatare, la testele de tip stimul – reactie, deci rezultate slabe la invatatura.
Chirinciuc Danu
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org