Referat - Importanta Cresterii Animalelor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1642
Etichete
importanta, cresterii, animalelor
Descarcari
520
Nota
9 / 10 - 1 vot


OI
IMPORTANTA · Cresterea ovinelor este o activitate traditionalã. · Diversitatea productiilor pe care le realizeazã, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consumã, conferã cresterii si exploatãrii ovinelor caracterul unei activitãti durabile si de perspectivã; · Existã posibilitatea realizãrii de export de carne de ovine care sã aducã venituri mari producãtorilor
OBIECTIVE URMARITE:
· Stimularea organizãrii de exploatatii, sau asociatii, în vederea cresterii tineretului ovin pentru îngrãsare în vederea asigurãrii cu carne a pietii interne si externe.
· Cresterea consumului intern de carne de oaie pe cap de locuitor. · Sporirea veniturilor crescãtorilor prin comercializarea productiei marfã. · Modificarea directiilor prioritare de exploatare pentru productia carne - lapte.
PROGRAM PENTRU SUSTINEREA PRODUSULUI
· Ameliorarea efectivelor de ovine pentru productiile de carne si lapte prin folosirea însãmântãrilor artificiale si a berbecilor amelioratori pentru productia de carne si lapte. · Îmbunãtãtirea structurii dimensionale a exploatatilor cu profil de îngrãsare a tineretului ovin. · Introducere a grilei de clasificare a carcaselor, conform standardelor UE.
OBIECTIVE DE REABILITARE SI REDRESARE PE TERMEN MEDIU SI LUNG
· Relansarea sectorului în vederea s timulãrii consumului de carne la intern si a e xportului de carne de ovinã. · Alinierea la standardele Comunitãtii Europene privind modul de acordare a subventiilor si clasificarea carcaselor. · Recâstigarea pietelor externe pentru carnea de ovine, pe relatia tãrilor arabe si a comunitãtii Europene.
VACI
IMPORTANTA · Cresterea bovinelor este o activitate traditionala a tarii; · Diversitatea productiilor pe care le realizeaza, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consuma, confera cresterii si exploatarii bovinelor caracterul unei activitati durabile si de perspectiva; · Exista posibilitatea realizarii de export de carne de bovine care sa aduca venituri mari producatorilor. · Sursa pentru schimburile comerciale. · Asigura stabilitatea fortei de munca în zona rurala si montana.
OBIECTIVE URMARITE:
· Cresterea greutatii de sacrificare va determina randament ridicat de carne în carcasa. · Integrarea activitatii de ameliorare a efectivelor de bovine la normele si standardele UE. · Promovarea activitatii de ameliorare a efectivelor de bovine în directia maririi si îmbunatatirii productiei de carne. · Stimularea organizarii exploatatiilor în asociatii, în vederea reprezentarii intereselor în relatie cu furnizorii de imputuri si beneficiari ai produselor finite. · Asigurarea unor  venituri proprii prin valorificarea productiei marfa la export. · Asigurarea conditiilor necesare exteriorizarii potentialului de productie al animalului. · Stimularea cresterii efectivelor în zonele mon tane care prezinta oportunitati în cresterea taurinelor
PROGRAM PENTRU SUSTINEREA CARNII DE VITA SI VITEL
· Stimularea organizarii în exploatatiilor sau asociatii, în vederea reprezentarii intereselor în relatiile cu furnizorii de imputuri si beneficiarii produselor finite. · Stimularea organizarii de exploatatii competitive si eficiente în zona rurala si montana. · Sporirea veniturilor proprii si trecerea de la autoconsum la productia comerciala. · Cresterea efectivului matca si a natalitatii în vederea cresterii efectivului de tineret bovin destinat îngrasarii si sacrificarii la greutati optime. · Ameliorarea efectivelor de taurine pentru productia de carne
OBIECTIVE DE REABILITARE SI REDRESARE PE TERMEN MEDIU SI LUNG
· Relansarea acestui sector în vederea asigurarii necesarului de carne pentru consumul populatiei · Sustinerea si relansarea sectorului are în vedere cresterea cantitativa si calitativa a productiei de carne de bovina. · Alinierea la standardele Comunitatii Europene privind modul de acordare a subventiilor si de clasificare a carcaselor. · Sustinerea financiara pentru echilibrarea pretului de valorificare la producator cu cel realizat în UE.
LAPTE -IMPORTANTA · Produs strategic cu impact deosebit asupra copiilor, persoanelor în vârsta, precum si a celor cu diferite afectiuni. · Cresterea vacilor pentru lapte, ocupatie de baza în zona rurala si montana, asigura venituri ritmice si performante crescatorilor de animale.| · Sustinerea valorificarii eficiente a laptelui materie prima va permite realizarea unor investitii în retehnologizarea activitatii necesare realizarii unor produse lactate controlabile, cu calitate si termene de garantie superioare. · Asigura stabilitatea fortei de munca în zona rurala si montana. · Este sursa sigura pentru schimburile comerciale. · Asigura valorificarea superi...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org