Referat - Importanta cresterii animalelor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
451
Etichete
importanta, cresterii, animalelor
Descarcari
232
Nota
0 / 10 - 0 voturi







OI

IMPORTANTA · Cresterea ovinelor este o activitate traditionalã. · Diversitatea productiilor pe care le realizeazã, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consumã, conferã cresterii si exploatãrii ovinelor caracterul unei activitãti durabile si de perspectivã; · Existã posibilitatea realizãrii de export de carne de ovine care sã aducã venituri mari producãtorilor
OBIECTIVE URMARITE:
· Stimularea organizãrii de exploatatii, sau asociatii, în vederea cresterii tineretului ovin pentru îngrãsare în vederea asigurãrii cu carne a pietii interne si externe.
· Cresterea consumului intern de carne de oaie pe cap de locuitor. · Sporirea veniturilor crescãtorilor prin comercializarea productiei marfã. · Modificarea directiilor prioritare de exploatare pentru productia carne - lapte.
PROGRAM PENTRU SUSTINEREA PRODUSULUI
· Ameliorarea efectivelor de ovine pentru productiile de carne si lapte prin folosirea însãmântãrilor artificiale si a berbecilor amelioratori pentru productia de carne si lapte. · Îmbunãtãtirea structurii dimensionale a exploatatilor cu profil de îngrãsare a tineretului ovin. · Introducere a grilei de clasificare a carcaselor, conform standardelor UE.


OBIECTIVE DE REABILITARE SI REDRESARE PE TERMEN MEDIU SI LUNG

· Relansarea sectorului în vederea s timulãrii consumului de carne la intern si a e xportului de carne de ovinã. · Alinierea la standardele Comunitãtii Europene privind modul de acordare a subventiilor si clasificarea carcaselor. · Recâstigarea pietelor externe pentru carnea de ovine, pe relatia tãrilor arabe si a comunitãtii Europene.




VACI
IMPORTANTA · Cresterea bovinelor este o activitate traditionala a tarii; · Diversitatea productiilor pe care le realizeaza, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consuma, confera cresterii si exploatarii bovinelor caracterul unei activitati durab


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org