Referat - Istoria Clonarii

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
950
Etichete
istoria, clonarii
Descarcari
367
Nota
9 / 10 - 1 vot


350 înainte de Hristos
Acum câteva mii de ani primii oameni de stiinta au început sa puna întrebari despre fiziologia vietii, de exemplu „cum sunt creati copii?”
Era în jurul anului 350 î.Hr. în Grecia Antica când Aristotel a încercat sa raspunda la aceste întrebari. El a spart câteva oua de gaina pentru a observa anatomia interiorului. El a ajuns la concluzia corecta ca acea parte minuscula a oului se va dezvolta în cele din urma în ceva mult mai mare. Din nefericire nu toti din antichitate au aderat la aceasta concluzie.
Roman Secena anunta ca spermatozoidul pornea cu câte un om întreg în el. Asta însemna ca celulele nu trebuiau sa se combine pentru a crea organele si pilozitatile deoarece ele existau deja. Dintr-un motiv straniu, toti credeau în teoria lui Secena, chiar daca era o teorie gresita.
În 1609, primele microscoape erau inventate iar oamenii de stiinta puteau observa celulele, nucleele si modul în care celulele se divid singure în reproducere.
Totusi ideea lui Secena a fost considerata ca valida pâna spre sfârsitul sec. XIX când oamenii de stiinta au descoperit ca un singur ou fertilizat se dezvolta într-un organism viu complet format din milioane si milioane de celule. Aceste cunostinte au ridicat si mai multe întrebari: „cum le cresc copiilor nasurile?”, „dece seamana progeniturile unui organism viu seamana cu parintii?”, „de unde stie oul în ce sa creasca?”
Singurele raspunsuri pe care le-au dat oamenii de stiinta a fost tehnica camuflajului si asimilarea sângelui. Din nefericire adevaratele raspunsuri erau mult mai mici si de partea moleculara a lucrurilor, lucruri pe care oamenii de stiinta nu le cunosteau înca.
Începutul secolului al XIX-lea
În 1859, în Anglia, Charles Darwin a publicat una dintre cele mai faimoase carti scrise vreodata: „Originea Speciilor din punctul de vedere al Selectiei Naturale”. Înainte de Darwin marea majoritate a oamenilor credea ca Dumnezeu este creatorul tuturor creaturilor vii de pe planeta. Din pacate Darwin a avut o vedere prea stiintifica asupra vietii.
La un moment dat el a descoperit oase de animale disparute de mult si a observat similitudinea estica cu cele ale animalelor existente în ziua de astazi. Darwin a fost primul care a initiai teoria evolutionista. Chiar si cu dovezi oamenii au gasit foarte greu de crezut ca oamenii au evoluat din maimute.
Din cauza acestor idei si a cercetarilor sale, oamenii de stiinta nu au putut ajunge la concluzia ca viata pe Pamânt a pornit de la o simpla bacterie care a evoluat în organisme complexe.
Dar Darwin nu si-a dat seama de ce copii sunt atât de similari parintilor din punct de vedere estetic si anatomic. Singura lui ipoteza a fost aceea ca, descendentii seamana cu parintii din cauza faptului ca sângele este amestecat. Darwin nu a fost tocmai corect si exact în descoperirea misterului genelor, acidului dezoxiribonucleic (ADN) si proteinelor.
Sfârsitul secolului al XIX-lea
Într-o zi, Gregor Mendel lucra ca calugar într-o manastire în Austria. Era o singura problema, el dorea sa devina om de stiinta.
În timpul lungilor ore de udat, plivit si cultivat Mendel a fost în stare sa faca unele observatii despre plantele din jurul sau. Si a descoperit ceva foarte fascinant si intrigant. El a observat ca existau unele plante de fasole care erau netede iar altele care erau încretite.
Mendel a decis sa faca un experiment; el a încrucisat fasolea încretita cu cea neteda. Rezultatul celei de-a doua generatie erau numai fasole neteda. Fasolea încretita disparuse. El a continuat experimentul în ce-a de-a treia generatie din care a rezultat fasole neteda cât si încretita. Ceva foarte ciudat se întâmpla, dar întrebarea era ce?
Mendel a concluzionat într-o ipoteza care a fost în general adevarata. El a concluzionat ca înauntrul fiecarei plante de fasole exista instructiuni pe care le-a numit factori (astazi se numesc gene). Fiecare planta de fasole avea doua surse de informatii care controlau instructiunile pentru toate elementele dintr-un organism viu. Dar deoarece erau doua forme de instructiuni care controlau instructiunile pentru toate elementele dintr-un organism viu. Dar deoarece erau doua forme de instructiuni, amândoua diferite, celulele trebuiau sa decida pe care sa o aplice pentru a crea trasaturile anatomice si biologice ale organismului.
Mendel a descoperit ca genele fasolei netede erau dominante iar cele ale fasolei încretite erau regresive. Descoperirile lui au demonstrat ca daca doua fasole netede erau încrucisate, rezultatul era o fasole neteda. Daca o fasole încretita (regresiva) si o fasole neteda (domi...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org