Referat - Lumea rechinilor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
338
Etichete
lumea, rechinilor
Descarcari
236
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Exista aproximativ 360 de specii, care impreuna cu calcanii si alte specii se disting de numarul mare de pesti ososi prin scheletul lor cartilaginos.
Rechinii sunt versatili, inotatori rapizi si au simturi foarte dezvoltate. Multe specii de rechini sunt capabile sa vaneze si sa manance majoritatea animalelor marine. Aceste calitati au contribuit la lunga lor istorie evolutionara.
Numeroase specii de rechini, care traiesc astazi sunt similare cu speciile care inotau in marile din perioada cretacica cu mai mult de 100 de milioane de ani in urma. Rechinii prezinta de asemenea o mare diversitate in comportament si marime .
RECHINUL BALENA URIASA este cel mai mare peste din mari, cantarind aproximativ 18 tone si masurand peste 15 metri. Aceasta specie de rechini se gaseste in aproape toate marile, dar in numar mai mare se intalnesc in apele tropicale si subtropicale.
RECHINUL CIOCAN are de la 5-7 branhii asezate in spatele capului. Coada este asimetrica de la care porneste coloana vertebrala si se extinde pana la lobul superior.
 
Multe specii de rechini au randuri de dinti ascutiti fixati intr-o membrana fibroasa. Dintii, care sunt frecvent pierduti in carnea prazii sunt rapid inlocuiti de altii.
Cozile si aripioarele sunt foarte rigide, prin aceasta se deosebesc de pestii ososi.
Contrar imaginii create de oameni aripioara dorsala rareori iese in afara, doar atunci cand rechinii sunt aproape de suprafata apei.
Rechinii au enzime digestive puternice si un fald epitelial, care este spiralat in jurul intestinului subtire, dand posibilitatea pestelui sa absoarba o mare si diversificata cantitate de hrana. Rechinii sunt si sanitari ai marilor si oceanelor hranindu-se cu lesuri de pesti si de asemenea cu scoici ,pasari, crabi, broaste testoase si o mare diversificare de pesti; unii vaneaza chiar si rechini mai mici.
Masculii se deosebesc de femele printr-o prelungire, care este o extensie a aripioarei pelvice si serveste ca organ copulativ.
SIMTURILE SI HRANIREA
Rechin


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org