Referat - Marele rechin alb

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
374
Etichete
marele, rechin, alb
Descarcari
285
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Marele rechin alb



Marele rechin alb (Carcharodon carcharias) este un membru al familiei Isuridae – rechini macrou – din ordinul Isuriformes. Toti rechinii (subclasa Selechii) apatin clasei Chondrichthyes – pesti cartilaginosi – alaturi de pisici de mare, vulpi de mare si himere.
Lungimea medie: 3-4 metri
Greutatea medie: 1,3 tone
Poate sa atinga o lungime medie de 9 metri si o greutate medie de 4 tone, si s-a raportat depre specimene chiar mai mari.
Distributia: peste tot in lume in toate marile principale tropicale si temperate calde, dar pare sa prefere apele de coasta adanci de peste 50 de metri.
Cunoscut ca mancator de oameni, marele rechin alb este un pradator oceanic cu putere si eficienta iesita din comun. Transforma aproape orice inoata in mare - animal sau om.
Este singurul rechin in mod regulat cu prazi de sange precum focile si delfinii. Astfel, nu este de mirarea ca nu se sfiieste sa muste un om. Surprinzator este unele victime au supravietuit atacului. Unul dintre motive este tehnica de ataca si fugi a rechinului: in loc sa isi devoreze imediat victimele, el musca o data sia poi se departeaza. El poate sa se intoarca pentru alta muscatura, dar pana atunci victima poate fi scoasa din apa de salvatori. Ranile teribile provocate de o singura muscatura se dovedesc adesea fatala.
E posibil ca notorietatea rechinului sa fi fost accentuata datorita acestui fapt. Rechinul tigru, la fel de periculos, a mancat probabil la fel de multi oameni, dar victimele lui nu au putut sa vorbeasca despre el.
Putine animale inspira atata teroare si asemenea fascinatie morbida ca marii rechini albi. Prezentati in filme si in literatura ca ucigasi insetati de sange, ei sunt considerati responsabili pentru cele mai multe cazuri de atacuri de rechini, fatale sau aproape fatale. Legenda este cu siguranta exagerata, dar fara indoiala marele rechin alb este printre cei mai periculosi pradatori din lume.

Eleganta fatala
Marele rechin alb aprtine grupului de rechini


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org