Referat - Padurea tropicala

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
480
Etichete
padurea, tropicala
Descarcari
185
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Viata abundenta in cele mai luxuriante forme in padurile ecuatoriale umede.Plantele cresc mai inalte si mai viguroase decat in orice alt biom iar padurile ecuatoriiale contin 40% dintre speciile de plante si de animale ale plantei.
Plante fixeaza aici prin fotosinteza mai multa energie solara inalte binomuri iar lemnul padurilor continre atat de mult carbon incatdaca ar fi transformat in dioxid de carbon prin ardere, ar schimba clima intregii planete.Totusi, acest ecositem aparent robusteste fragilsi oriceperturbatieiimodificaechilibrulcomplex,dardelicat.
Clima:padurea ecutoriala are o caldura uniforma, de obicei intre 20gradeC si 28gradeC pe tot parcursul anului.Ploile abundentecad uniform in timpul anului in acest bimnom cu umiditate maxima;intotdeauna depasesc 1.500mm pe an si pot ajunge la 4.000mm.
Structura:exista in cele trei si cinci straturi distincte de frunzis in padure,de la etajul tufisurilor la arborii gigantici ce se inalta deasupra coronamentului principal.Stratificarea consolideaza o srucura forestica in care cei mai inalti copaci pot atinge 45 metri.
Compozitia:padurea ecuatoriala constituie cel mai divers dintre biomuri;in unele zone au fost inregistrate pana la 200 de specii de arbori pe hectar, in comparatie cu 10-20 pe hectar in padurile temperate.Cantitatea mare de enrgie primita de la Soare inseamna resurse abundente pentru cresterea plantelor, ceea ce incurajeaza diversitatea.Arborii intretin comunitati bogate de plantestructura complexa rezultata furnizeaza multe nise pentru soeciile animale.(Plantele epifite folosesc alte plante pentru sprijin si nu au contact cu solul.).
Productivitatea:este cel mai cuprinzator si cel mai productv biom.Productia anuala se siteaza intre 1-3,5kg pe metru patrat la o biomasa de aproximativ 45kg pe metru patrat.
Fauna:fiecare strat al padurii are propria sa comunitate de animale; o speciepoate ramane in statulsauparticular toata viata.Printre


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org