Referat - Padurile

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
4064
Etichete
padurile
Descarcari
618
Nota
8.63 / 10 - 8 voturi


Padurile , podoaba planetei noastre , cuprind , ca un imens brau verde , muntii , colinele , malurile apelor , campiile si dealurile .
Lemnul padurilor a fost folosit din cele mai indepartate timpuri . Alaturi de piatra si argila , lemnul a oferit omului posibilitatea de a-si realiza primele arme de vanatoare , primele unelte si locuinte . Dupa descoperirea focului a avut un rol important si in pregatirea hranei .
Padurile ofera adapost pentru animale si om . Ele reprezinta nu refugiu din calea zgomotului , a soarelui puternic , a vantului , e o oaza de liniste si aer curat . Ce e mai placut decat sa stai la umbra unui copac in zilele calde de vara , sa asculti trilurile pasarilor si vantul fosnind prin frunze?
Padurile sunt surse de lemn , latex , rasini, fructe si seminte. Lemnul este un material important si in industria mobilei , a hartiei , industria chimica si in constructii . Multe plante si animale care traiesc in paduri reprezinta o sursa de hrana pentru oameni .
Pentru ca sa nu distruga aceasta comoara omul a infiintat rezervatii naturale in care se pastreaza peisajul natural , oferind plantelor si animalelor conditii optime de viata .
Omul a fost strans legat de padure , de natura in general . A aratat aceasta prin opere literare insemnate . Marele Mihai Eminescu a elogiat padurea in versuri de neuitat.
„ -Codrule cu rauri line ,
Vreme trece , vreme vine ,
Tu din tanar precum esti
Tot mereu intineresti . ”
LUPITU RAZVAN cls. a-V-a A
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org