Referat - Pasari Cinegetice

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1426
Etichete
pasari, cinegetice
Descarcari
600
Nota
9.5 / 10 - 2 voturi

PASARI CINEGETICE
Familia pasarilor cinegetice cuprinde binecunoscuta gaina si curcanul domestic, dar si unele dintre cele mai frumoase pasari din lume, paunul indian si fazanul auriu.
Ordinul pasarilor vânate este mare, continând 263 de specii împartite in 6 familii. Cea mai mare familie include toate cele 48 de specii fazanii-pasari care se gaseau mai demult numai in Asia, dar dintre care multe au fost naturalizate în toata Europa si în alte tari precum SUA, Australia si Noua Zeelanda, unde sau adaptat bine în salbaticie.
FAZANII
Majoritatea fazaniilor sunt pasari de padure, care se hranesc la sol, dar îsi cauta adaposturi în copaci la lasarea serii. Ei au picioare si labe puternice si o mare parte a hranei o gasesc scormonind prin stratul de frunze, cazute pe suprafata solului, în cautare de nevertebrate, bulbi si seminte.
Având picioarele atat de puternice, de obicei prefera sa scape de pericole prin fuga, mai degraba decât prin zbor.Totusi, daca îsi iau zborul, ei sunt capabili sa se ridice repede printre copaci si sa dispara în frunzis sau o data ajunsi deasupra, pot sa zboare repede spre un loc ferit.Asemenea pasari carnoase sunt atragatore pentru pradatori precum vulpiile si vulturii, astfel încât iscusinta de ascapa repede din situatii periculoase este esentiala.Totusi, este nevoie de multa energie pantru a alerga sau a zbura atât de rapid fazanii obosesc inainte de a ajunge prea departe.
Unii cred ca fazanii au fost naturalizati în Marea Britanie de catre romani si, cu mult timp înainte de aceasta, cu aproximativ 5.000 de ani în urma, a fost domesticit pentru prima data cocosul rosu de jungla.Sute de specii diferite de gaini provin din acesta.Pe lânga asigurarea unei surse de carne, cresterea selectiva a dat nastere unor gaini care depun oua zilnic aproape tot timpul anului.
În salbaticie, fiecare cocos de jungla mai descurcaret îsi aduna un harem de femele în jurul sau, pe care le protejeza de alti masculi.Desi multe mamifere mai mari fac acest lucru în mod obisnuit, la pasari este un obicei iesit din comun.Cocosii de jungla –si multi fazani masculi- se lupta violent între ei pentru posesia femelelor, sarind si lovindu-se unul pe celalalt cu ciocurile si cu pintenii puternici.
Paunii sunt si ei fazani, dar în ciuda faptului ca masculii au cele mai spectaculoase cozi, o alta specie, fazanul argus, cu creasta, este cea care are penele cozii cele mai lungi dintre toate pasarile existenete, atingând pâna la 1,3 metri.Aceste pene, în timpul perioadei de împerechere, alcaatuiesc centrul uni evantai format prin desfacerea aripilor si a cozii.
Multi fazani mascul sunt deosebit de frumosi.Cocosul satir din Muntii Himalaya este stacojiu, punctat cu alb, fayanul lui Lady Amherst este argintiu, negru si rosu, iar fazanul auriu are pieptul stacojiu, având vârful capului de un auriu irizat si aripi albastru închis.Mai multe specii din aceste pasari minunate sunt amenintate în salbaticie din cauya distrugerii habitatelor lor.
INFORMATII
Originar din Asia, paunul a fost naturalizat în multe tari ca pasare de ornament.Penajul sau nuptial reprezinta o imagine spectaculoasa.
Fazanul, din care provin multe specii de gaini, este cel mai raspândit dintre toate pasarile vânate, deoarece omul l-a natiralizat în multe tari.
Cocosul de eucalipt traieste în padurile scunde si dese de eucalipt pitic din sudul Australiei.
Biblica vultur este cea mai mare si cea mai impresionanta dintre toate speciile.Are ochii rosii si pene dungate în negru, alb si albastru.
Toate pasarile cinegetice apartin ordinului galliformes:
Fazanii, potârnichi si prepelite:familia Phasianidae.Exista 138 specii.Lungime corpului:13-89 cm.Specia include Paunul de congo.
BRASOVEAN ANDA
Clasa VI-b
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org