Referat - RECHINI

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
975
Etichete
rechini
Descarcari
367
Nota
10 / 10 - 1 vot

Rechini
Introducere
Rechinii se deosebesc de restul speciilor de pesti ososi prin scheletul cartilaginos pe care il prezinta. Sunt animale de prada capabile sa manance chiar si cele mai mari specii de piesti, atat la suprafata cat si la mai mare adancime. Aceasta categorie de pesti au evoluat dar unii pastreaza aceleasi trasaturi cu cei de acum 100 de milioane de ani. Balena-Rechin este cel mai mare dintre toti pestii din ocean, masurand 15 in lungime. Acestia pot fin intalniti aproape in toare marile, dar in abundenta in apele tropicale si subtropicale.
Trasaturi fizice
In general rechinii au culoarea gri, iar pielea este acoperita de un strat de solzi mici, care spre deosebire de cei de la pestii obisnuiti nu se dezvolta odata ce evolutia acestuia. De obice au cinci branhii respiratorii situate dupa cap. Coada este asimetrica, iar coloana vertebrala este bulbucata, formand lobul superior. Multe specii au in general randuri de dinti ascutiti care sunt fixati in fibrele membranoase. Dintii care de multe ori raman in carnea prazii, sunt imediat inlocuti de altii noi. Innotatoarele si coada sunt solide spre deosebire de pestii ososi. Rechinii presinta enzime digestive foarte puternice care ii ajuta binenteles la digerarea prazii.
Reproducere
Spre deosebire de pestii ososi, la care femela depune o masa de pui micuti si nedezvoltati, cei mai multi rechini produc pui mai mari si mai bine dezvoltati. “Tigrul de Nisip” spre exemplu produce doar doi pu odata. Fertilizatia are loc intern. Cei mai multi rechini sunt ovivari depunand odua, depuse in interiorul femelei care le da nastere la pui. Unii rechini depun ouale extern, acestea ajungand printre pietre. La nastere puii unora dintre speciile cele mai mari depasesc 1m. Dupa ce au fost nascuti puii sunt tinuti in zone sigure, fata de masculi.
Bibliografie: Encarta 99 Enciclopedia
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org