Referat - Reproducerea asexuata

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
609
Etichete
reproducerea, asexuata
Descarcari
334
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Reproducerea asexuata


Reproducerea asexuata, formarea unui nou individ din celulele ce apartin organismului-parinte, excluzând procesele de meioza, formare a gametilor, sau fertilizare. Sunt mai multe tipuri de reproducere asexuata. Divizarea este cea mai simpla forma de reproducere asexuata, aceasta presupune divizarea unui organism în asa fel încât sa formeze doua organisme noi, identice, între ele si organismul-parinte. Atestam divizarea la organismele unicelulare cum sunt bacteriile si protistele, unele alge ca spyrogira si euglena, la fel si la organisme mai dezvoltate cum ar fi viermii plati si la alte specii de viermi.

O alta forma de reproducere asexuata este regenerarea, acest tip de reproducere asexuata reprezinta formarea fiecarui organism dintr-o parte componenta a organismului-parinte, la general termenul regenerare este folosit pentru a descrie procesul de re-crestere a unei parti avariate sau care lipseste din componenta organismelor înalt dezvoltate, regenerare întregului organism este prezenta la hidra si la un grup de plante.

Înmultirea prin spori este un alt tip reproducere asexuata si este prezenta la bacterii, protiste si la fungus. Sporii sunt capsule ce contin ADN si sunt capabile sa dea nastere unui nou organism, sorii sunt produsi fara unirea sexuala a gametilor.
Înmugurirea este un alt tip de reproducere asexuata, acest tip de reproducere are la baza un grup de celule ce îsi pot singure genera hrana si care se detaseaza de corpul parinte. Spre deosebire de spori, mugurii sunt un grup de celule multicelulare ce au mai multe învelisuri. Reproducerea vegetative este raspândita, la plante, tuberculii la cartof, bulbii la usturoi.
Reproducerea asexuata poate fi deseori ca o rezerva la înmultirea sexuata. În anumite conditii reproducerea asexuata poate fi unicul mod de reproducere. De exemplu daca în preajma nu sunt alti indivizi cu care se poate face schimb de gameti organismul foloseste reproducerea asexuata pentru a se înmulti. Reprod


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org