Referat - Atmosfera II

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
408
Etichete
atmosfera
Descarcari
274
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Atmosfera II


Poluarea consta în impuruficarea atmosferei, apelor subterane, a celor subterane si a solului cu diferite substante.Reprezinta una din problemele fundamentale ale umanitatii si este cosecinta ruperii echilibrului ecologic dintre om si natura.
Acest fenomen de poluare a atmosferei este intr-o continua crestere. In ultimii 200 ani industrializarea globala a dereglat raportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic.Arderea carbunelui si a gazului metan a dus la formarea unor cantitati enorme de dioxid de carbon si alte gaze ,mai ales dupa sfârsitul secolului trecut când a aparut automobilul . Dezvoltarea agriculturii a determinat acumularea unor cantitati  mari de metan si oxizi de azot în atmosfera. Se estimeaza ca poluarea atmosferica contribuie anual la aproximativ 120.000 de decese în SUA. In fiecare an dezvoltarea industriei genereaza miliarde de tone de materiale poluante.
Poluarea mediului înconjurator are loc pe mai multe cai .Astfel poluarea poate fi : naturala,artificiala,chimica,fizica,biologica.
Factorii care contribuie la poluarea naturala sunt:
-ceata- este formata din picaturi de marime variabila.Daca diametrul lor nu depaseste 10 um picaturile se numesc mist(în engleza ceata fina ), iar daca este mai mare, se numesc fog (ceata deasa) .
-.vaporii-sunt gaze care se condenseaza în conditii normale, de ex.: vaporii de apa.
-praful-provine din diviziunea materiei fine în particule aproape coloidale de 10-100 nm.
Alti factori de poluare si cei mai importanti sunt factorii artificiali(creati de om) :
-gazele-sunt substante care, în conditii normale (temperatura locala, presiune 1013 hPa) sunt în stare gazoasa, lichefiindu-se la temperatura joasa (condensare), de ex.: CO2, SO2, ozonul.
-fumul-este un amestec de particul


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org