Referat - Enrico Fermi

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
510
Etichete
enrico, fermi
Descarcari
316
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Enrico Fermi




În timpul celui de al-II-lea razboi mondial, oamenii de stiinta din Germania si America s-au întrecut pentrua face o bomba puternica, utilizand energia din nucleul atomilor.În Chicago o echipa de oameni de stiinta condusa de profesorul italian Enrico Fermi a reusit sa provoace prima reactie nucleara controlata.Era a bombei atomice.Ei au gasit o cale de a fisiona nucleul.În acest proces se distingea o cantitate mica de materie,dar era eliberata o cantitate mare de energie sub forma de caldura.În cazul bombei atomice procesul avea loc foarte rapid,având ca rezultat o explozie brusca si devastatoare de energie.În centralele nucleare are loc acelasi tip de reactie dar la o rata mai lenta si controlata cu grija.
.
Enrico Fermi




.
Centrala nucleara (CN)
C N




Reactii nucleare – sunt transformarile suferite de nucleele atomilor unor substante,când sunt bombardate cu particule (, ( si neutroni.
a) avem reactii endoenergetice, care se petrec numai cu absorbtia unei parti din energia cinetica a particulelor incidente.
b) avem reactii exoenergetice , în care se elibereaza energie nucleara sub forma de energie cinetica, se mai numesc si reactii exoterme, deoarece se elibereaza energie si sub forma de caldura.
Într-o reactie nucleara numarul de nucleoni care intra în reactie, este egal cu numarul de nucleoni rezultati din reactie.

Fisiunea nucleara
În 1934 Enrico Fermi a studiat reactii pe nuclee grele, la bombardarea acestora cu neutroni, observând ca la bombardarea uraniului apar multi produsi derivati emitatori (- radioactivi. În experientele lor Joliot Curie si Savitch, stimulati de Fermi au gasit printre produsii derivati un element (- activ, pe care l-au luat drept un izotop al radiului.
Otto Hahn si Strassman au încercat sa identifice acest izotop , gasind spre surprinderea lor ca activitatea (- trebuie sa ap


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org