Referat - Rubinul,ametistul,safirul,smaraldul si topazul

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
383
Etichete
rubinulametistulsafirulsmaraldul, topazul
Descarcari
236
Nota
0 / 10 - 0 voturi




















Caracterizare


Descriere: varietate de corindon (din aceeasi clasa cu safirul) Poate fi confundat cu granatul, spinelul rosu, turmalina rosie. Culori: rosu, purpuriu, orange, roz, rosu-carmin, rosu cu tenta maronie Compozitia chimica: Oxid de Aluminiu - Al2O3 Duritate: 9 Luciu: sticlos, adamantin
Se gaseste: pretutindeni in lume, dar cele mai frumoase exemplare provin din Afghanistan, Pakistan, Myanmar, Sri Lanka, Madagascar, Viet Nam, India. Cele maronii provin din Tailanda, cele mai închise la culoare provin din Australia, India, Rusia.
Rubinul a fost extrem de apreciat înca din antichitate când pietrele foarte valoroase purtau nume proprii. Cele mai vechi marturii scrise mentioneaza o mina de rubine în Myanmar (fosta Birmania) de unde si astazi se extrag rubine de foarte buna calitate.



Particularitati


În zilele de astazi bijutierii folosesc o gama larga de minerale. Pietrele pretioase cele mai valoroase sunt: diamantele, smaraldele, rubinele si safirele, cele din urma pretuite pentru culorile lor. Aceste pietre sunt atât de valoroase încât greutatea lor se masoara în carate, un carat cântarind doar 200 de miligrame.
Denumirea de „rubin” provine de la latinescul „ruber” care înseamna rosu. Are culori diferite care variaza de la roz si rosu-carmin, pâna la rosu-intens. Cele mai apreciate si mai frumoase sunt cele rosu-intens, denumite „sânge de porumbel”. Rubinele de un rosu-intens, clare, care depasesc 5 carate sunt foarte rare, de aceea pretul unui rubin de acest gen este mult mai mare decât al unui diamant de aceeasi marime.
Exista si rubine cu o usoara tenta maronie, care provin din Thailanda.
Rubinele trebuie ferite de temperaturi înalte care pot duce la schimbarea culorii.


Calitati metafizice


- Puternic rol protector, protejeaza împotriva atacurilor psihice negative. - Mareste curajul, dragostea, încrederea, vitalitatea, puterea, capacitatea de conducere, entuziasmul, generozitatea, optimismul, insp


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org