Referat - Suportul material al fenomenelor vietii

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
318
Etichete
suportul, material, fenomenelor, vietii
Descarcari
257
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Suportul material al fenomenelor vietii

Proteinele sunt compusi organici naturali, considerati ca fiind suportul material al tuturor fenomelelor vietii. De fapt, acesti componenti sunt principalii constitenti cu structura macromoleculara ai protoplasmei tuturor celulelor vegetale si animale.

COMPOZITIA

Sub aspectul compozitiei elementare, proteinele sunt compusi organici care contin toate elementele organice: C, H, O, N, S, P.
Compozitia procentuala pe elemente a proteinelor variaza în limitele restrânse:
C = 51 – 56% O = 20 – 23% S = 0,5 – 2%
H = 6,5 – 7,5% N = 15,5 – 18,5% P = 0,1 – 1%

CLASIFICARE

Modul de clasificare din prezenta lucrare se bazeaza pe comportarea compusilor de natura proteica la hidroliza, oferind posibilitatea corelarii denumirilor (utilizate în prezent) diverselor tipuri de compusi care constituie clasa la care ne referim.


- Insolubile – Fibroase
Proteine
- Solubile – Globulare
– Proteide


Proteidele fibroase sau cleroproteinele au structurafibrilara si sunt insolubile în apa sau în solutii de electrolitici.
Proteinele globulare sunt cele mai rîspândite în natura; ele sunt solubile în apa sau în solventi electrolitici si au structura globulara.
Proteidele sau heteroproteine sunt numite proteide care în afara de lanturile macromoleculareproteinice contin si alte grupari de natura neproteinica, denumite grupe prostetice.


(protide simple, aminoacizi)
- Monoprotide
Protide Inferioare - Peptide
- Poliprotide (oligopeptide) - Polipeptide


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org