Referat - Contabilitatea bancilor

Categorie
Referate Contabilitate
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
359
Etichete
contabilitatea, bancilor
Descarcari
280
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Contabilitatea bancilor



Cuprins:

Capitolul 1: Sectorul Bancar al Romaniei dupa 1945

Capitolul 2: Evolutia mediului economic

Capitolul 3: Activitati bancare

Capitolul 4: Sistemul informational al bancii

Capitolul 5: Structura organizatorica a bancii

Capitolul 6: Personalul bancii

Capitolul 7: Activitati contabile



1. Sectorului bancar al Romaniei dupa 1945

Dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial,economia Romaniei se gasea intro situatie critica ,sectoarele vitale fiind distruse.In urma armistitiului din septembrie 1944, uriasele despagubiri ce ne-au fost impuse au secat practic resursele tarii ingreunind tentativele de revigorare.
Aceasta situatie a impus masuri deosebite pentru redresarea economica, cu prioritate pentru refacerea industriala.

In anul 1948, dupa actul nationalizarii, bancile particulare au fost puse in stare de lichidare. Ca o exceptie de la aceasta masura, SOCIETATEA NATIONALA DE CREDIT INDUSTRIAL a fost transformata in BANCA DE CREDIT PENTRU INVESTITII.
Noua banca banca era conceputa a fi un instrument al statului care sa realizeze colectarea fondurilor legiferate de aceasta pentru investitii si destribuirea lor potrivit destinatiilor planificate.
Institutia a devenit un puternic instrument de finantare a investitiilor.

Volumul si complexitatea tot mai mare a investitiilor din economia romaneasca au impus, ca o necesitate obiectiva, imbunatatirea activitatii tuturor factorilor care concurau la realizarea acestora, inclusiv bancile finantatoare.

Ca urmare, in anul 1957, Banca de Credit pentru investitii a fost transformata in BANCA DE INVESTITII.Noua institutie bancara urmarea constituirea fondurilor banesti, evidenta acestora,precum si modul cum erau folosite mijloacele materiale si banesti destinate investitiilor de unitatile socialiste.

O deosebita atentie vom acorda perioadei intre anii 1993-1994 fiind primei ani de depasire a crizei, cind banca incepe cu adevarat sa se dezvolte,simtindu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org