Referat - Contabilitatea operatiilor efectuate prin conturile de la banci la FRC Corabia

Categorie
Referate Contabilitate
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
471
Etichete
contabilitatea, operatiilor, efectuate, prin, conturile, banci, frc, corabia
Descarcari
302
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CONTABILITATEA OPERATIILOR EFECTUATE
PRIN CONTURILE DE LA BANCI
LA FRC CORABIA





Operatiile de încasari si plati la FRC Corabia se efectueaza atât în numerar, cât si prin intermediul conturilor deschise de unitatea patrimoniala - SDFEE Slatina – la Trezoreria Corabia si la Banca Comerciala Româna - Agentia Corabia, ceea ce este cunoscut sub denumirea de decontari fara numerar sau prin virament.
De altfel, tendinta generala este ca decontarile în numerar sa-si piarda treptat popularitatea si sa fie înlocuite cu alte mijloace de plata cunoscute sub denumirea de instrumente de plata fara numerar.Aceasta elimina dezavantajele folosirii numerarului în sensul ca sumele mari în numerar necesita spatii voluminoase de depozitare si prezinta riscuri în manevrare , cum este cazul distrugerilor accidentale, furturilor s.a.
In vederea realizarii unui asemenea deziderat s-a actualizat cadrul legislativ privind cecul, cambia si biletul la ordin, avându-se în vedere standardele internationale si studiul actual de dezvoltare a sistemului de plati din tara noastra.
Conturile deschise la banci asigura efectuarea categoriilor de operatii care se refera la : valorile de încasat, cum sunt cecurile si efectele comerciale depuse la banci, disponibilitatile în lei si devize, creditele bancare pe termen scurt, precum si dobânzile aferente disponibilitatilor si creditelor bancare.
Pentru fiecare din categoriile de operatii amintite se utilizeaza câte un cont sintetic de gradul I sau II , asa cum se prezinta în continuare , în ordinea în care sunt simbolizate în Planul general de conturi, în grupa 51 ’’Conturi la banci’’.









1.CONTABILITATEA VALORILOR DE ÎNCASAT


În categoria valorilor de încasat sunt incluse efectele comerciale remise spre încasare , inclusiv spre scontare.
Organizarea contabilitatii valorilor de încasat se realizeaza cu ajutorul contului sintetic cu aceeasi denumire si simbol 511, care se dezvolta în urmatoarele conturi sintetice de gradul II : 511


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org