Referat - Agenda 21 locala in Romania

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
402
Etichete
agenda, locala, romania
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi

AGENDA 21 LOCALA IN ROMANIA
Implemenatrea principiilor dezvoltarii durabile la nivel local, inseamna pentru inceput identificarea problemelor sociale, economice si de protectie a mediului si formularea obiectivelor ce trebuie atinse. Acestea urmeaza a se materializa intr-o strategie, denumita Agenda 21 Locala, ce va fi aplicata prin planuri locale de actiune si proiecte concrete care sa solutioneze problemele sociale, economice si de protectie a mediului existente.
Agenda 21 Locala pune accentul pe participarea comunitatii si pe democratia locala largita, oferind o modalitate de integrare a problemelor sociale, economice, culturale si de protectie a mediului. Totodata, prin Agenda 21 Locala se realizeaza si evaluarea situatiilor actuale si a potentialului existent. Agenda 21 Locala accentueaza, de asemenea, rolul educatiei, considerandu-se ca educatia permanenta, care induce incredere, gandire creativa si un scop concret in viata, ca si cunostintele, contribuie direct la durabilitatea locala si la acumularea de capacitati. Esenta unei abordari eficiente asupra dezvoltarii durabile consta in integrarea unei game de politici si programe care se completeaza unele pe altele in domeniile social, economic si protectia mediului.
Pentru inceput au fost necesari urmatorii pasi:
stabilirea unei filozofii;
identificarea problemelor si cauzelor;
formularea obiectivelor
stabilirea prioritatilor
stabilirea tintelor si identificarea optiunilor de actiune
Dupa efectuarea acestor pasi urmeaza:
crearea programelor prin care vor fi atacate tintele;
Concretizarea Palnului de Actiune;
Implementarea si Monitorizare;
Evaluare si feedback.
Pentru a incepe orice proces de schimbare in cadrul unei comunitati trebuie sa ia nastere dorinta de a face acest lucru. In primul rand trebuie constientizat consiliul local ales, precum si comunitatea locala de importanta acestui proces.
Filozofia trebuie sa cuprinda aspiratiile de viitor ale comunitatii in ceea ce priveste sanatatea, modul d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org