Referat - Alimentatia mixta si artificiala

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
383
Etichete
alimentatia, mixta, artificiala
Descarcari
325
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Alimentatia mixta si artificiala



PLAN:
Introducere

Contraindicatii de alimentarea la sân

Hipogalatia

Alimentarea mixta si artificiala a sugarului

Cerinte pentru alimentarea artificiala a sugarului (volumul si frecventa)

Clasificarea formulelor lactate folosite în alimentarea sugarului

Bibliografie




Introducere.
Nou-nascutul este o fiinta mica care în primul rînd are nevoie de îngrijire, hrana si atentia mamei. Primele saptamîni sînt necesare pentru a fi împreuna si pentru al cunoaste mai bine.Pentru a te obisnui mai usor cu noul rol trebuie sa învatam a întelege necesitatile copilului.
Dupa nastere, în primele 6-8 ore, nou-nascutul se afla într-o stare mai excitanta, o stare de vioiciune: el analizeaza lumea din jur, cere des sa fie hranit, supravegheaza si prinde privirea mamei si a tatalui, si face totul ca sa fie observat si mîngîiat sau îngrijit.
Primele ore este perioada cînd se înfiripa relatia între copil si cei care-l înconjoara. În acest timp fiti alaturi de copil cît mai mult: îmbratisati-l, luati-l în brate, deoarece contactul fizic actioneaza pozitiv pentru începerea alaptarii la sîn,cunoasterea a ceia ce nu e cunoscut,adaptarea la nou s.a.
Daca copilul este satul, a primit atentie si îngrijirile necesare, el va avea un somn îndelungat si profund, timp în care se va odihni dupa nastere. Si mama are nevoie de odihna si timp pentru asi restabili fortele.Un sfat pentru mame spune ,,fiti împreuna cu copilul, pentru ca în aceste momente sînteti linistita si nu aveti de ce va îngrijora,fiind alaturi de copil, veti sti cînd e flamînd si trebuie hranit,, Aceste ore petrecute împreuna sînt importante pentru urmatoarele luni.
Este absolut normal daca în primele zile dupa nastere greutatea copilului scade. Însa, pierderea în greutate nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea initiala a nou-nascutului. Foamea, care survine în rezultatul pierderii în greutate, face ca nou-nascutul sa suga mai des si îl impune sa depuna mai mult efort pentru a prim


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org