Referat - Analiza relatiei om-masina in cadrul sistemului

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
334
Etichete
analiza, relatiei, ommasina, cadrul, sistemului
Descarcari
378
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Premise de calcul avute in vedere la deservirea mai multor masini

Cazul cel mai general al unui loc de munca complex este acela cu un numar mare de muncitori care deservesc mai multe masini. Situatii de cest gen se intalnesc frecvent in practica, ca rezultate ale mecanizarii si automatizarii din ce in ce mai pronuntate a industriilor contemporane.
In intreprinderi se folosesc tot mai multe utilaje semiautomate sau automate care reduc timpul de activitate efectiva a muncitorilor, permitandu-le sa utilizeze timpul devenit liber pentru deservirea altor masini.
Organizarea locurilor de munca , in acest caz, va urmari o utilizare optima a timpului muncitorului si a masinilor.
Pentru organizarea unor conditii cat mai favorabile deservirii utilajelor este necesara urmarirea indeaproape a urmatoarelor cerinte :
Amplasarea lor se va face in functie de distanta
minima intre ele. Aceasta amplasare se poate studia cu ajutorul machetelor si diagramei cu fire. Se poate analiza si cu metode oferite de cercetarea operationala.
Metoda euristica, prezentata in continuare pentru optimizarea deservirii mai multor masini de mai multi muncitori, ofera in cuprinsul ei si posibilitatea rezolvarii problemei de amplasare a utilajelor, aceasta deoarece foloseste ca si criteriu de optimizare criteriul deservirii masinii oprite celei mai apropiate.
Decuplarea automata a avansului si oprirea
automata la terminarea operatiei sau la o anumita dereglare survenita in timpul mersului.
Reducerea la maximum a timpului de deservire
in timpul nefunctionarii acestora. Vom intalni cazuri in care adoptarea unor dispozitive de simplificare si de reducere a muncii in timpul nefunctionarii utilajelor sa nu just


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org