Referat - Educatia fizica ca activitate sociala

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
679
Etichete
educatia, fizica, activitate, sociala
Descarcari
322
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CURS M.E.F.S. – PARTEA I

EDUCATIA FIZICA CA ACTIVITATE SOCIALA
Originea educatiei fizice si sportului
Esenta educatiei fizice si sportului
Functiile educatiei fizice si sportului
Idealul educatiei fizice si sportului
Obiectivele educatiei fizice si sportului

Originea educatiei fizice si sportului
Educatia fizica ca activitate deosebit de complexa, daca ne referim în primul rând la continutul, structura organizarea si desfasurarea sa.
Atunci când vrem sa analizam activitatea de educatie fizica ca fenomen social, trebuie sa avem în vedere multitudinea de componente pe care ea le implica:
exercitii fizice,
baza materiala specifica
instalatii si materiale specifice,
aspecte tehnice si organizatorice,
discipline stiintifice care o fundamenteaza,
cadre de specialitate
Exercitiile fizice au aparut si s-au perfectionat continuu în concordanta cu comanda sociala. Aparitia si evolutia exercitiilor fizice au o conditionare clara de ordin social. Acestea nu sunt determinate de instincte, de factori biologici, etc. Contrar unor teorii, aparitia si evolutia exercitiilor fizice au fost determinate nu numai de latura materiala a vietii sociale ci si de alti factori; stiinta, nivel de cultura, religie, etc.
Fundamentarea stiintifica a procesului de practicare a exercitiilor fizice s-a realizat de-a lungul timpului, cu aceleasi stagnari, regrese. Aceasta fundamentare, a preluat critic, deci a valorificat, unele idei, norme, reguli, apartinând antichitatii, renasterii, umanismului burghez, etc. Fundamentarea s-a accentuat odata cu aparitia “Teoriei” si “Metodicii” ca discipline stiintifice si a altor discipline care au abordat domeniul nostru din diferite unghiuri si puncte de vedere.
Evolutia în timp a bazelor sportive din aer liber sau din interior, precum si a instalatiiilor sportive, a aparatelor si mai ales a materialelor, sportive este deosebit de elocventa.
Diferenta semnificativa dintre performantele sportive remarcabile obtinute în zilele noastre si cele din perioadele


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org