Referat - Impactul aditivilor alimentari asupra sanatatii omenirii

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
417
Etichete
impactul, aditivilor, alimentari, asupra, sanatatii, omenirii
Descarcari
283
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Impactul aditivilor alimentari
asupra sanatatii omenirii

Într-o perioada în care alimentatia este dominata de produse „artificializate”, în urma procesarii intense, în care se pastreaza destul de putine caracteristici ale materiilor prime, influenta alimentelor asupra sanatatii omului este un aspect de actualitate.
De aceea este nevoie de multa transparenta si de constientizarea reducerii riscurilor de orice natura.
Intrate insidios în viata noastra de zi ci zi, alimentele toxice au devenit atât de „firesti”, încât aproape nimeni nu mai sesizeaza pericolul pe care ele îl reprezinta în mod real.
Multor oameni le-ar parea deplasat acum sa renunte la zaharul alb, la margarina, la alimente cu amelioratori de aroma, coloranti sintetici, si asa mai departe …
Deghizata în tot felul de ambalaje si reclame ademenitoare, în culori pastelate si cu mirosuri agresiv – apetisante, alimentatia chimizata a patruns în existenta fiecaruia dintre noi.
Covârsitoarea majoritate a oamenilor a adoptat deja, de voie, de nevoie, acest tip de alimentatie, având în vedere ca efectele nocive nu se vad nici dupa o luna si nici dupa un an, ci dupa perioade mari de timp.
Se aud, ce-i drept, în ultima vreme, voci care cer din ce în ce mai insistent si cu argumente, reîntoarcerea la natura.
Comerciantii au gasit însa o solutie ingenioasa – au scris pe o mare parte din produse: „natural”, „campion al naturii”, „produs vitaminizat”, „elixir al sanatatii”, etc.
Dar de fapt alimentele prelucrate sunt mici amalgamuri de produse ale unor combinate chimice, cu câte ceva organic în ele.
Totusi, daca studiem, chiar si în fuga, lista cu ce contine fiecare produs pe care îl consumam, ne putem da seama la ce tortura ne supunem zilnic organismul.
Stiinta este condamnata sa traiasca împreuna cu incertitudinea, chiar daca din punctul de vedere al consumatorului aceasta situatie este dificil de acceptat.
Oricare ar fi constrângerile, siguranta alimentara trebuie sa ramâna obiectivul principal al unei


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org