Referat - Insecuritatea alimentara in lume

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
329
Etichete
insecuritatea, alimentara, lume
Descarcari
266
Nota
0 / 10 - 0 voturi






INSECURITATEA ALIMENTARA IN LUME















MOTTO:

„Saracia extrema, inegalitatea crescânda între tari, dar si în interiorul tarii, sunt marile probleme ale contemporanietatii, pentru ca ele se datoreaza instabilitatii si conflictelor. Reducerea saraciei în lume este, deci, o conditie esentiala pentru salvgardarea pacii si securitatii".




Cancelarul Germaniei, Gerhard Schröder, 2001
























INSECURITATEA ALIMENTARA IN LUME. CAUZE


Drepturile oamenilor sunt universale, interdependente si indivizibile. Dreptul de a fi ferit de foame si discriminare este un drept fundamental la viata si siguranta persoanei.

În timp ce conflictele violente rezulta cu siguranta dintr-o combinatie de mai multi factori, saracia creeaza conditii pentru aparitia sau mentinerea unui conflict. Investia în dezvoltare are o importanta deosebita in reducea probabilitatii razboiului, iar strategiile de dezvoltare ar trebui sa tina cont de efectele posibile asupra reducerii riscurilor de conflict (sau extinderea lui accidentala).

Intreruperea ciclului sãrãciei.

Atunci când stocul de capital al unei tari (inclusive capitalul sau fizic, natural si uman) este fiabil, economia ramâne neproductiva. Gospodariile sunt sarace, iar mediul se degradeaza. Aceasta conduce la aparitia mai multor probleme:
• Rate de economii mici. Membrii familiilor sarace folosesc întregul lor venit pentru a supravietui si nu pot deci face economii pentru viitor. Acei care pot face economii – putini, totusi – adesea nu beneficiaza de acces la servicii bancare moderne.
• Perceptii fiscale restrânse. Guvernele nu dispun de resurse bugetare suficiente pentru a realiza investitii publice si a ameliora administratia publica, utilizând manageri calificati si mijloace informative moderne.
• Investitii strãine restrânse. Investitorii straini prefera sa evite tarile în care lipseste infrastructura de baza, tarile în care retelele rutiere, porturile, sistemele de comunica


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org