Referat - Masini si instalatii utilizate la mulsul vacilor si oilor

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
528
Etichete
masini, instalatii, utilizate, mulsul, vacilor, oilor
Descarcari
299
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Masini si instalatii utilizate la mulsul vacilor si oilor


Cuvântul “eficienta” este, pentru gospodariile moderne, simbolul vremurilor în care traim. Într-o piata plina ca în zilele noastre, profitul este în functie de eficienta gospodaririi.
Scopul firmelor renumite în domeniu a fost si este de a oferi unelte, dispozitive si o deservire care sa asigure eficienta si profit cât mai mare.
Introducerea mulsul mecanic în practica zootehnica a dus la asigurarea unei productivitati ridicate a muncii de 2 – 5 ori si la usurarea muncii mulgatorului, ferindu-l pe acesta din urma de eventualele boli profesionale si ducând la efectuarea mulsului în conditii igenice.
Instalatiile de muls existente la ora actuala în lume se pot clasifica astfel:
• dupa modul de instalare a lor în: instalatii montate în adapost, la platforma si la pasiune;
• dupa modul de utilizare se clasifica în: instalatii de muls stationare si mobile;
• dupa cum se realizeaza colectarea si transportul laptelui în: instalatii cu colectarea laptelui în bidoane si cu transportul laptelui pe conducta si colectarea acestuia în rezervoare sau cisterne de racire;
• dupa modul de functionare: în doi timpi si în trei timpi;
• dupa felul constructiei pompei de vacuum se clasifica în: instalatii cu pompa cu piston, instalatii cu pompa rotativa si mai nou instalatii cu pompa cu turbina de apa;
• dupa felul pulsatorului în: instalatii cu pulsatoare mecanice, pneumatice, electro-magnetice si mai nou electronice cu comanda locala.

Platformele de muls, se clasifica în platforme fixe care sunt transversale sau frontale, fiind de tip tandem sau în forma de “V” si în platforme mobile care de regula sunt rotative cu dispunerea animalelor în “V” sau tandem.
Platformele au câte 6, 8, 12, 16 locuri de muls odata, la cele fixe si pâna la 35 locuri la cele mobile. Cel mai frecvent se utilizeaza platformele fixe de tip tandem urmate de cele în “V” pentru efective de pâna la 800 vaci, iar peste acest efectiv platforme rotative.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org