Referat - Montarea usilor si ferestrelor

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
337
Etichete
montarea, usilor, ferestrelor
Descarcari
273
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Colegiul Tehnic Anghel Saligny






































Cuprins


I.Montarea usilor

1.Generalitati

2.Montarea tocurilor si a captuselilor în golul zidariei

II.Montarea ferestrelor

1.Generalitati

2.Montarea ferestrelor în golul zidariei

III.Desene ilustrative

IV.Bibliografie

















I. Montarea usilor

1.Generalitati

Usile, ca elemente de constructii, apartin atât arhitecturii exterioare (usi exterioare) cât si celei interioare (usi interioare) ale cladirilor. Ele îndeplinesc functia de închidere si de izolare termica si fonica a cladirilor, iar într-o oarecare masura si aceea de transmitere a luminii, a schimbului de aer etc.
Usile exterioare asigura legatura între exteriorul si interiorul cladirilor iar cele interioare între încaperi, limitând si spatiul dintre ele. Ca elemente de legatura (de acces), usile sunt dimensionate în asa fel încât sa asigure exploatarea lor în conditii optime, pentru intrarea si iesirea persoanelor, a obiectelor de uz casnic, a mobilierului, etc. Pentru realizarea acestui scop, dimensiunile golurilor de zidarie pentru usi sunt stabilite prin standarde de stat si considerate dimensiuni de baza.
Dimensiunile de executie ale usilor se determina în functie de dimensiunile nominale (de baza) ale golurilor de zidarie si trebuie sa fie cu 1 cm mai mici ca acestea, pentru a permite montarea lor în golurile respective. Înaltimea golului pentru usile fara prag se considera de la fata finita a pardoselii, iar la cele cu prag, de la fata finita a pragului.
Sensul de închidere a tâmplariei, de constructii (usi si ferestre) este stabilit de STAS 1637-62, pentru determinarea pozitiei de montare a accesoriilor pe fiecare canat în parte. Se considera fata de închidere a unui canat fata situata în partea spre care se închide acesta, iar fata de deschidere va fi partea spre care se deschide canatul.
Usile, ca si ferestrele, pot avea sensul de închidere pe dreapta sau pe stânga. La usile pe dreapta, balamalel


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org