Referat - Pasarile paradisului

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
348
Etichete
pasarile, paradisului
Descarcari
218
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Pasarile paradisului

Considerate cele mai frumoase pasari din lume datorita somptuozitatii penajului masculului, pasarile paradisului detin suprematia în privinta paradelor nuptiale, spectacole unice de o complexitate uimitoare, în care masculul adopta cele mai uluitoare pozitii pentru a-si pune în evidenta stralucirea penelor, pe care le înfoaie si le misca în speranta de a-si atrage partenera. Comportamentul acestor pasari originare din Noua Guinee, nu este înca pe deplin cunoscut.

În 1869 aparea la Londra un masiv volum inti-tulat „The Malay Archipelago”. Autorul era departe de a fi necunoscut – explorase junglele amazoniene în compania prietenului sau Henry Wallter Bates (1825-1892)strânsese colectii zoolo-gice impresionante prin numarul si varietatea spe-ciilor apoi petrecuse 8 ani în arhipelagul Malaez adunând si aici piese zoologice din a caror vânzare ar putea sa costul explorarii. Revenind la „Arhipelagul Malaez” trebuie sa spunem ca lucrarea ar fi trecut neobservata daca autorul n-ar fi avut fericita idee de a adauga un subtitlu atragator „Teritoriul urangutanului si al pasarilor paradisului”.

O moda noua


Sosirea pasarilor la Londra si poate si planse-le lui Gould au declansat o irezistibila moda femeiasca, cea a palariilor împodobite cu pene ale pasarilor paradisului moda care a facut furori cuprinzând întreaga Europa.
Si bastinasii din Noua Guinee se împodobeau cu penele pasarilor paradisului acestea fiind ornamente traditionale triburilor alaturi de ciocu-rile de calao penele de papagal sau blanurile de opossum dar niciodata vânatoarea pe care o prac-ticau pentru nevoile lor nu ameninta supra-vietuirea speciilor asa cum a avea sa se întâmple o data cu solicitarie venite din Europa.
Traficul cu piei ale pasarilor paradisului este astazi interzis pe scara internationala, dar, la un nivel redus,el persistã.

Un mit încântator
In Europa este consemnatã pentru I data la 21 decembrie 1521 prerzenta unuei piei a “pasarii zeilor” adusã de Sebastian del Ca


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org