Referat - Rolul comunicarii in procesul decizional

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
370
Etichete
rolul, comunicarii, procesul, decizional
Descarcari
203
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Rolul comunicarii in procesul decizional

Tema si metodologia


Pentru acest proiect am ales 12 studenti din facultatea noastra, care au avut ca tema “Modalitati prin care s-ar putea imbunatatii imaginea Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala”. Prima intalnire cu acestia a avut drept scop gasirea acestor metode prin tehnica grupului nominal. In urma acestei tehnici s-a realizat o ierarhizare si s-a masurat gradul de satisfactie cu ierarhizarea facuta. Dupa o saptamana acelasi grup a fost chemat pentru a schimba sau nu ceva la ierarhizarea in urma tehnicii grupului nominal, de data aceasta studentii au fost chemati pentru a purta discutii pe tema primei ierarhizari, decizia sa fie luata prin consens si am masurat iar gradul de satisfactie.
Ipoteza
Cu cat libertatea de exprimare este mai mare cu atat cu atata creste gradul de satisfactie cu rezultatul procesului decizional.

Obiectiv
Obiectivul consta in compararea gradului de satisfactie in functie de metoda de luare a deciziei si sa observam daca ierarhizarea s-a modificat in urma deciziei prin consens.

Argumentare
Am ales tehnica grupului nominal deoarece discutiile de grup genereaza idei si argumente pe care membrii individuali nu le-au luat in consideratie pana in acel moment. Informatiile acestea favorizeaza in mod natural tendinta naturala spre risc sau conservatorism.
Un alt avantaj al acestei tehnici este acela ca evaluarea permite interactiunea in discutie dar se desfasoara intr-o maniera destul de structurata pentru a avea certitudinea ca fiecare idee se bucura de atentia cuvenita.


Tehnica grupului nominal
Decizia luata prin vot




Metode de imbunatatire a imaginii facultatiii de sociologie


1. Reuniuni intre studenti pentru a petrece timpul liber.
2. Secretare mai amabile.
3. Cantina mai diver


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org