Referat - Seraphim noul tren magnetic american

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
434
Etichete
seraphim, noul, tren, magnetic, american
Descarcari
285
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Seraphim noul tren magnetic american

In materie de politica stiintei si incurajarea noilor tehnologii, unul dintre ultimele gesturi ale fostului presedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, s-a referit la aprobarea finantarii proiectului primului tren cu sustentatie si propulsie magnetica proiectat si construit in America.

Despre costuri si perspective

Autorii indraznetului plan sunt cercetatorii Laboratoarelor nationale Sandia, apartinand Departamentului pentru Energie al Statelor Unite. Suma alocata dezvoltarii noului monorai se ridica la 2 milioane de dolari. Banii vor fi cheltuiti pentru continuarea testarii primului prototip al motorului magnetic Seraphim, construit deja la Sandia si bazat pe exploatarea repulsiei magnetice. Conform autorilor, viitorul tren va fi o varianta mai ieftina si mai simpla a trenurilor magnetice produse deja in Europa (Franta, Germania) si Japonia, liniile sale legand Aeroportul international din Denver, Colorado de centru orasului Denver, strabatand mai multe suburbii amplasate in zone muntoase. Gratie solutiei de levitatie si propulsie magnetica, noul monorai nu va inregistra pierderi de tractiune in momentul escaladarii pasajelor mai inalte. 
Se spera ca exploatarea intregului sistem sa reduca traficul pe autostrazile ce leaga, in prezent, zonele ce vor fi deservite de noul monorai. Astfel vor fi reduse semnificativ poluarea atmosferica si cea sonora, aferente traficului auto conventional.
In cazul in care sistemul bazat pe Seraphim s-ar dovedi un succes, au fost identifi-cate deja alte zone metropolitane care ar putea beneficia de noua solutie tehnologica. Printre acestea se numara Atlanta, Los Angeles, Seattle, San Francisco sau Albuquerque. Important de remarcat este ca performantele monoraiului nu sunt influentate de variatia conditiilor meteorologice. Studiile preliminare au indicat faptul ca sistemul bazat pe Seraphim, la o capacitate echivalenta a sase-opt benzi de autostrada, ar costa 12-22 milioane, in functie de geograf


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org