Referat - Legislatia in constructie

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 8 ani
Afisari
1436
Etichete
legislatia, constructie
Descarcari
528
Nota
0 / 10 - 0 voturi

:CONTROLUL DE STA
Prezentul Regulament stabileşte factorii, obiectele, modul de organizare, conţinutul şi măsurile aplicate la exercitarea controlului de stat al calităţii în construcţii, respectarea disciplinei în urbanism şi utilizarea investiţiilor publice.
Prevederile Regulamentului sînt executorii pentru toţi subiecţii implicaţi în emiterea certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire, conceperea şi proiectarea construcţiilor, executarea, utilizarea şi postutilizarea construcţiilor, producerea şi furnizarea materialelor şi articolelor pentru construcţii.
  Controlul de stat al calităţii în construcţii este exercitat de către Inspecţia de Stat în Construcţii, conform prevederilor Legii nr. 721-XIII din 2 februarie 1996 privind calitatea în construcţii.
Inspecţia de Stat în Construcţii este în drept să organizeze controale complexe cu participarea reprezentanţilor organelor specializate de control de stat, conform Hotărîrii Guvernului nr. 862 din 26 iulie 2004.
    Controlul de stat al calităţii în construcţii nu exclude şi nu suplineşte controlul interior sau alte forme de control de ramură, nu absolvă subiecţii implicaţi în procesul de construire de obligaţiile şi răspunderile ce le revin prin dispoziţiile legale referitoare la calitatea construcţiilor, produselor sau serviciilor prestate.
    Controlul de stat al calităţii în construcţii constituie o componenţă a sistemului calităţii în acest domeniu şi are drept scop prevenirea sau limitarea situaţiilor ce pot apărea în construcţii şi care pot pune în primejdie sau afecta viaţa şi sănătatea oamenilor, mediul înconjurător sau pot cauza pierderi materiale unei persoane sau societăţii.
II. Obiectele şi subiecţii controlului de stat al calităţii 
în construcţii
    Controlul de stat al calităţii în construcţii se efectuează la toate obiectele cu orice destinaţie, indiferent de forma de proprietate şi sursele de finanţare, precum şi la lucrările de construcţii, reconstrucţii, modernizare şi reparaţii capitale la construcţiile existente, producerea materialelor şi articolelor pentru construcţii.
    Nu cad sub incidenţa prevederilor prezentului punct construcţiile prevăzute de alineatul (2) al articolului 2 din Legea nr. 721-XIII din 2 februarie 1996 privind calitatea în construcţii.
    Controlul de stat al calităţii în construcţii se efectuează la toţi subiecţii implicaţi în procesul de construcţie - investitori, proiectanţi, executanţi, proprietari de construcţii, producători şi furnizori de materiale şi articole pentru construcţii.
    În cadrul autorităţilor administraţiei publice locale se verifică corespunderea construcţiilor autorizate cu documentaţia urbanistică aprobată.
    Controlul de stat al calităţii în construcţii se efectuează în următoarele direcţii (activităţi):
    a) urbanism şi amenajarea teritoriului;
    b) proiectarea construcţiilor;
    c) executarea construcţiilor şi lucrărilor de construcţii / reparaţii;
    d) producerea şi furnizarea materialelor pentru construcţii;
    e) exploatarea, utilizarea şi postutilizarea construcţiilor.
T AL CALITATII IN CONSTRUCTII


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org