Referat - Bancile Comerciale (de depozit) si rolul lor in sistemul bancar

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
478
Etichete
bancile, comerciale, depozit, rolul, lor, sistemul, bancar
Descarcari
367
Nota
0 / 10 - 0 voturi

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR

Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu cetatile îndepartate si acumularea capitalului monetar în special pe aceasta baza , expresie a dezvoltarii productiei manufacturiere si a expansiunii generale a economiei . Legate de nevoile comertului si desfasurând principalele operatiuni prin intermediul efectelor comerciale , în mod firesc bancile au primit atributul de comerciale .
În epoca contemporana , locul si rolul bancilor în economie este strâns legat de calitatea lor de intermediar principal în relatia economii investitii , relatie hotarâtoare în cresterea economica .
Conceptele moderne privind dezvoltarea ecomonica considera ca un rezultat necesar al evolutiei societatii obtinerea de economii ale agentilor economici sau persoanelor , reprezentând venituri neconsumate în perioada curenta si destinata utilizarii viitoare . În cadrul acelorasi concepte , investitiile reprezentând achizitia de instalatii si echipament , structuri , masini si inventar , destinate dezvoltarii productiei , reprezinta o alta realitate a economiei si expansiunii ei ce afecteaza pe agentii economici .
Agentii economici îsi gasesc resursele necesare realizarii investitiilor pe doua cai : fie prin utilizarea propriilor economii , fie prin recurgerea la creditele ce le sunt acordate prin banci , în procesul de reciclare si valorificare a capitalurilor monetare în economie .
În acest fel se creaza conditiile unei ample redistribuiri a capitalurilor , tot mai mari odata cu evolutia istorica , vehiculate de o larga retea de intermediari care au fost exclusiv , la început , si preponderent apoi , în structura sistemului bancar în formare , bancile comerciale sau de depozit .
Creatia monetara , ca factor specific al funtionalitatii bancilor , a stat la rândul sau la baza definirii locului si rolului bancilor în economie .
Bancile s-au afirmat esential ca institutii monetare , a caror caracteristica


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org