Referat - Impactul politicilor monetare asupra fenomenului globalizarii

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
348
Etichete
impactul, politicilor, monetare, asupra, fenomenului, globalizarii
Descarcari
271
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Impactul politicilor monetare asupra fenomenului globalizarii

Limitele conceptuale ale globalizarii

Economicul înseamna în cea mai mare parte a lui , social, îsi spun observatorii calificati de azi ai acestei lumi monopolare, globalizate si teribil de dinamice în care traim.
Notiunea de globalism a redeviat de la întelesul de totalitate, sau integralitate, la acela etimologic de interes generalizat la întregul glob terestru adica planetar, asa cum se foloseste azi în politologie, dupa cum atributul de „planetar” începe sa se reîndrepte catre sfera cercetarilor spatiale multiple fara a parasi totusi vocabularul curent al sociologilor si futurologilor.
Conceptia despre „problemele globale” se reclama de la interesul pe care îl prezinta azi laolalta si simultan în constiinta contemporanilor nostri tot ce influenteaza direct viata social-economica si politica a natiunilor, prosperitatea materiala si progresul spiritual al tuturor membrilor societatii, independent de sursa factorilor acelor actiuni sau procese înruritoare, raportul dintre cauza si efect capatând un sens de probleme, ale civilizatiei umane ce reclama o abordare exclusiv pluri si interdisciplinara.
Ne aflam într-o perioada în care avem nevoie egala de sinteze integratoare si de viziuni holistice. Cunoasterea umana si-a extins continuu granitele. Azi am ajuns sa vorbim despre „statul-planeta” si am iesit în spatiul extraterestru. Dar stim noi oare prin cine si cum sa cunoastem acest univers?
Ca omenirea se afla în prezent confruntata cu probleme grave este foarte adevarat. Dar în trecut ea nu a fost oare confruntata cu probleme grave? Unii spun da, dar acum au aparut probleme globale. Sigur, complexitatea a crescut, de aceea se cer revizuite si optica si instrumentele cu care operam. Într-adevar, în aceasta perioada complicata nu numai problemele sunt grave. Mai grav este ca ele continua sa fie abordate în termeni traditionali, în optica si cu instrumentele utilizate în trecut. Întelegerea si stapânire


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org