Referat - Istoria intreprinderii Alfa Nistru

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
419
Etichete
istoria, intreprinderii, alfa, nistru
Descarcari
295
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Istoria intreprinderii Alfa Nistru
Societatea pe Actiuni “Alfa Nistru” se afla în mun. Soroca, un centru important al Moldovei în aspect cultural si istoric, la hotar cu Republica Ucraina. Societatea pe Actiuni reprezinta una din cele mai performante si moderne întreprinderi din republica care prelucreaza fructe, legume si pomusoare.
Întreprinderea a fost fondata în 1962 cu denumirea de “Uzina de conserve din Soroca” având raza de activitate – producerea conservelor din fructe si legume.  Activitatea a început cu functionarea sectiei de conserve.
În 1981 a fost data în exploatare sectia Aseptica, menita pentru prelucrarea si pastrarea sucurilor de fructe în conditii aseptice performante. în 1993 a fost finisata constructia sectiei de îmbuteliere, unde în prezent se toarna sucurile în pachete „Tetra-Pak”.
În acelasi an, în rezultatul privatizarii, întreprinderea s-a transformat în Societate pe Actiuni cu denumirea "Alfa-Nistru". Proprietatea privata constituie acum 100%, ceia ce faciliteaza întreprinderea sa se dezvolte cu succes.
La începutul activitatii sale volumul producerii uzinei de conserve alcatuia 2 mln. borcane. în procesul evolutiei terenul de producere s-a marit, utilajul uzat a fost înlocuit cu utilaj performant, tehnologiile avansate au înlocuit metodele vechi de producere. De asemenea s-a marit si asortimentul produselor noastre, ce au un ambalaj si dizain modern. în asa mod acum SA “Alfa Nistru” atinge capacitatea de producere de100 000 tone de materie prima.
Odata cu restructurarea economiei nationale, datorita unei organizari riguroase a activitatii întreprinderii, S.A. "Alfa-Nistru" a reusit sa-si mareasca capacitatile de producere, sa largeasca posibilitatile de realizare a productiei pe piata de desfacere, sa-si îmbunatateasca indicii financiari si economici, fapt greu de atestat în Republica Moldova. întreprinderea se afla ferm printre liderii restructurarii economiei nationale, orientându-se activ spre pietele externe de desfacere. Cu acest sc


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org