Referat - Nevoile si Resursele -Activitatea Economica

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
437
Etichete
nevoile, resursele, activitatea, economica
Descarcari
277
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Nevoile si Resursele -Activitatea Economica


Pe masura dezvoltarii stiintei si tehnicii este ameliorat caracterul limitat al resurselor, dar nu e posibila eliminarea lui.

Stiinta economica are ca obiect : fundamenteaza administrarea resurselor limitate in vederea realizari unui scop prevazut .

Trasaturile proprii nevoilor : cresterea nevoilor , diversificarea , regenerarea .

Raportul dintre oamenii care participa la activitatea economica au anumite motivatii : interesele sau acoperirea ( satisfacerea) nevoiilor .

Elementul care are cea mai mare importanta pentru relatiile dintre om si mediul natural : obtinerea mijloacelor pentru acoperirea in conditii mai bune a nevoilor omului si societatii .

Resursele : sunt elemente sau combinatii de elemente naturale sau create de oameni , care pot fi folosite in activitatea economica .

Existenta omului ca fiinta valorizatoare are ca motivatie majora : consumul continu de produse , de la alimente sau imbracaminte pina la servicii : transport ,invatamant , educatie .

Relatia dintre scopul si mijloacele unei activitati economice bazata pe ratiunea :
scopul determina mijloacele .
mijloacele sunt subordonate scopului .

Ce inseamna ca resursele sunt limitate :
sunt insuficiente in raport cu nevoile .
cresc mai incet decat nevoile .

Obiectivul stiintei economice : studiaza comportarea oamenilor in legatura cu alocarea si utilizarea resurselor limitate . Studiaza caile de optimizare a raportului dintre nevoi si resurse in viitor .

Resursa primara : minereu de fier .

Atentie la intrebarile de tip : care din urmatoarele resurse au caracter nelimitat ?
( nu exista asa ceva )

Atentie la intrebarea : care dintre activitatile umane mentionate au caracter de finalitate : toate activitatile umane au caracter de finalitate deoarece oamenii atunci cand le executa urmaresc in mod constient realizarea unui scop .

Activitatea


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org