Referat - Noua micrieconomie

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 8 ani
Afisari
2905
Etichete
noua, micrieconomie
Descarcari
1038
Nota
0 / 10 - 0 voturi

noua microeconimoimeCu toţii am auzit că orice companie trebuie să dețină un cash flow pozitiv, însă mai nimeni nu ştie să definească corect ce este un cash flow şi de ce este atât de important.
Un studiu realizat de curând în România ne arată că aproximativ 80% din IMM-uri au probleme mari în realizarea şi menţinerea unui cash flow pozitiv.
În continuare vă voi prezenta 10 lucruri esenţiale pe care trebuie să le cunoaşteţi despre cash flow şi la sfârşit puteţi descărca gratuit unul dintre modelele pe care le-am propus noi de cash flow pentru o firmă.
1. Ce este un cash flow?
Cash flow-ul reprezintă diferanţa dintre încasările şi plăţile curente ale unei firme. Mai precis, acesta face diferenţa între toţi banii care au intrat în firmă din vânzările de mărfuri, prestări de servicii, realizarea de lucrări şi toţi banii care au ieşit din firmă.
De exemplu: banii pentru salariile personalui, achiziţiile de materii prime, combustibil, etc.
2. Ce înseamnă cash flow negativ şi ce înseamnă cash flow pozitiv?
Cash flow-ul negativ apare atunci când firma cheltuieşte mai mult decât produce sau când în momentul analizat plăţile sunt mai mari decât intrările de numerar, rezultând o pierdere.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org