Referat - Relansarea transportului si constructiilor de locuinte in Romania

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
384
Etichete
relansarea, transportului, constructiilor, locuinte, romania
Descarcari
308
Nota
0 / 10 - 0 voturi

RELANSAREA TRANSPORTULUI


Romania a facut si continua sa faca progrese in sensul optimizarii si compensarii legislatiei in vigoare.
Pentru transporturile terestre, progresele s-au facut pe linia modernizarii tehnologiei si sigurantei drumurilor, cu o Decizie Guvernamentala ce aproba treptat Pactul European pentru transportul terestru a bunurulor periculoase precum si in domeniul greutatilor si dimensiunilor ce pot fi transportate.
Pactul de tranzit pentru transportul de bunuri a fost semnat cu Romania in iunie 2001 si ar trebui sa se puna in aplicare pana la inceputul lui 2002. Acesta va avea drept efect cresterea numarului de autorizatii de transport pentru Romania si Uniunea Europeana. Pentru a sprijini dezvoltarea transportului de persoane, Romania a semnat in 2000 Pactul European pentru Transportul Ocazional International de Pasageri (INTERBUS).
Sectorul feroviar este problematic. Desi acesta este liberalizat in totalitate, cele 8 companii regionale de transport au ajuns sa se uneasca din nou cu compania nationala a transportului de calatori.
Traficul naval intern nu a inregistrat progrese in verderea alinierii vaselor de transport romanesti la cerintele tehnice si de securitate ale Uniunii Europene. Acest sector sufera foarte mult de pe urma blocajului pe Dunare.
In sectorul transportului aerian, legislatia corespunde cerintelor europene cu privire la navigatie, echipament, zgomot etc. Romania a devenit membru cu drepturi depline al Autoritatii Aviatice in decembrie 2000.
Privatizarea TAROM, compania nationala de transport, s-a lansat la sfarsitul lui 2000, dar din cauza lipsei de oferte, a esuat. Romania a renuntat atunci la ideea privatizarii si a adoptat o strategie de restructurare a companiei. Daca aceasta va merge bine, TAROM poate deveni profitabil in 2005.
Transportul maritim a cunoscut progrese in ceea ce priveste legislatia si s-au adoptat Ordonante de Guvern referitoare la siguranta pe mare, standardul de antrenere, sistemul de masurare la petr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org