Referat - Resursele materiale ale intreprinderii de servicii

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
483
Etichete
resursele, materiale, ale, intreprinderii, servicii
Descarcari
238
Nota
0 / 10 - 0 voturi






RESURSELE MATERIALE ALE INTREPRINDERII DE SERVICII




Aparitia, dezvoltarea si consolidarea intreprinderii de servicii este rezultatul atragerii in circuitul economic a unor mijloace susceptibil de a fi valorificate in scopul prestarii serviciilor necesare satisfacerii nevoilor societatii. Totalitatea acestor mijloace reprezinta o componenta a resurselor economice ale economiei nationale, care in posesia intreprinzatorilor, se constituie in fctori de productie. Combinarea lor in modul cel mai eficient si realizarea pe aceasta baza a unor prestatii de servicii reprezinta esenta procesului de valorificare a lor in economie.
Prestarea serviciilor necesita in primul rand utilizarea de catre intreprindere a unor bunuri (de echipament, materii prime si materiale etc.) care in combinatie cu resursele umane si financiare asigura satisfacerea nevoilor societatii. Totalitatea acestor bunuri formeaza resursele materiale (capitalul real), componenta esentiala a capitlului social.
Capitalul real se constituie, in momentul infiintarii intreprinderii, fie prin aportul in natura al intreprinzatorului, fie prin cumparare ca urmare a utilizarii resurselor financiare (capitalul lichid). El se inlocuieste si amplifica in cadrul procesului de acumulare si extindere a activitatii intreprinderii. Dupa modul specific in care se consuma si se inlocuiesc componentele el se grupeaza in capital fix si circulant.



Continutul si rolul capitalului tehnic in dezvoltarea serviciilor


Capitalul tehnic si in secorul serviciilor este format din capital fix si capital circulant.
Capitalul fix este constituit din bunuri (cladiri, echipamente, etc.) care servesc mai multor procese de productie (au o durata de intrebuintare mai mare de un an si o valoare mai mare de 200.000 lei) in timp ce capitalul circulant este format din materii prime , energie, bani etc., care se “consuma” in cursul unui singur ciclu de productie.
Avand in vedere marea eterogenitate a sferei serviciilor si volumul si comp


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org