Referat - Riscul de conducere a intreprinderii prin investitia in tehnologia de informare

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
321
Etichete
riscul, conducere, intreprinderii, prin, investitia, tehnologia, informare
Descarcari
179
Nota
0 / 10 - 0 voturi


RISCUL DE CONDUCERE A INTREPRINDERII PRIN INVESTITIA IN TEHNOLOGIA DE INFORMARE


Nu este o surpriza ca an de an cercetarile arata ca alinierea strategiei in tehnologia de informare si a strategiei afacerii este aproape de punctul maxim de emitere care corespunde cel mai bine CIO. Creatia de valoare este centrul agendei oricarui lider al unei afaceri, iar alinierea strategica este ceruta pentru a efectua profituri considerabile din investitia de dolari prin tehnologia de informare.
Dar astazi, alinierea cererii este diferita.Lumea conectata elimina diferentele dintre industrii si chiar dintre concurenti si clienti, facand flexibile investitiile mult mai valoroase.
Profitul competitiv provine din ce in ce mai mult din cunoasterea investitiilor (bunurilor), dar nu de natura fizica. Profitul competitiv mai provine si din viteza de schimb ceruta pe pietele si organizatiile aflate in crestere.
Aceste cereri nu sunt limitate la pretentiile Internet-ului, dar se aplica, in linii mari,in totalitate. In industria auto, de exemplu,un ciclu de productie de 5 ani a fost suficient de scurt pentru a crea un profit comprtitiv. Acum,Toyota se apropie de un ciclu de productie de 1,5 ani. Dramatic, in interiorul unui produs lansat, 5 ani pentru progres reprezinta acum marca unei industrii, pe care “Internet time” o aplica ,incetul cu incetul, peste tot.
In centrul acestor schimbari se afla tehnologia de informare(IT). Aceasta permite companiilor sa isi creeze noi reguli de afaceri,iar aparitia si oportunitatile afacerii dinamice conduc tehnologia de informare. Rezultatul este chiar o excelenta plata pentru alinierea si adaptarea dinamica a tehnologiei de informare si a strategiilor de afacere. Argumentam ca aceste schimbari profunde cer o noua logica pentru investitia in tehnologia de informare si alte bunuri strategice. Punctul central al argumentului nostru este nesiguranta. Planurile de strategie greu transmisibile si fixate nu vor supravietui in fata unor niveluri mai inalte


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org