Referat - Sistemul financiar bancar

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
376
Etichete
sistemul, financiar, bancar
Descarcari
315
Nota
0 / 10 - 0 voturi















Sistemul financiar bancar


































Cuprins
Introducere……………………………………………..….p.2
Rolul si structura sistemului bancara………………..…….p.4
Servicii bancare……………………………………..……..p.8
Capitalul bancar…………………………………………...p.15
Dezvoltarea sistemului bancar in Republica Moldova……p.22
Incheiere……………………………………………….….p.28
Bibliografie………………………………………………..p.30

Introducere

Sistemul financiar bancar care are da obiect instrumentele si tehnicile de plata reprezinta un domeniu de pregnanta importanta in desfasurarea operatiunilor economice si financiare in economia de piata.
Evolutiile in domeniu, care au fost determinate atit de cresterea considerabila a dimensiunilor fluxului de plati si respectiv de eforturi organizatorice de a opera cu maxima eficienta, dar si cu tehnologii noi angajate in domeniu au condus la constituirea unui segment independent de abordare stiintifica a sistemului bancar.
Sistemul financiar bancar ca o parte specifica a relatiilor monetare privind instrumentile si tehnicile de plata s-a dezvoltat puternic sustinuta de tehnologia moderna, de progresile intense ale informaticiisi telecomunicatiilor.
In tarile dezvoltate, ultimii 10 – 15 ani au reprezentat o etapa de ample transformari in domeniul bancar care au solicitat actiuni ample de organizare si reorganizare a retelilor de plati si compensare, echipari si reechipari tehnologice, functie de progresile rapide in domeniu. Un asemenea proces continua cu efervescenta, promovat fiind de cerintele cresterii eficientei activitatii bancare.
Propunindu-mi primordial sistemul financiar bancar , in sfera de abordare, lucrarea in cauza apare in conditiile in care in tara noastra organizarea sistemului bancar esta in etapa de formare si dezvoltare.
Extinderea relatiilor noaste cu tarile din Uniunea Europeana si toate straduintile noastre de a ne alinia si integra cit mai repede in spatiul economic european necesita cu prioritate cunoasterea normelor


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org