Referat - Societatile transnationale

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
societatile, transnationale
Descarcari
249
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Societatile transnationale
Notiuni generale.
România, agentii economici români au devenit în ultimii ani prezenti din ce în ce mai activi în comertul mondial. Acordurile de asociere convenite cu Uniunea Europeana si cu Organizatia A.E.L.S. deschid României si participantilor români la raporturile de comert international, perspective majore de implicare mai profunda în circuitul mondial de valori si de cunostinte. Dar, aceasta presupune totodata alinierea legislatiei noastre comerciale la legislatia europeana de profil, cu prioritate la dreptul comunitar si asimilarea dispozitiilor normative din cuprinsul Conventiilor internationale ratificate de România, ca reglementari facând parte din dreptul national.

Definitie.
Se numesc societati transnationale sau multinationale acele societati comerciale care chiar de la constituirea lor se fundamenteaza




4. Principalele forme ale leasing-ului
Formele leasing-ului sunt diferite, fiind determinate si folosite în functie de posibilitatile de finantare ale furnizorului, de limitele pietei, gradul de organizare si desfacere a produselor la export.
dupa obiectul sau, leasing-ul poate fi mobiliar sau imobiliar. În relatiile comerciale internationale, un loc important revine leasing-ului mobiliar, pentru ca se refera la echipamente industriale, oferind garantia folosirii lor pe o perioada mai mare de un an, dând posibilitatea utilizatorului sa achizitioneze echipamentul la expirarea termenului de locatie. Leasing-ul mobiliar reprezinta optiunea cea mai frecventa în relatiile comerciale internationale si din motive financiare.
în raport de implicarea partilor, leasing-ul este direct sau indirect. Leasing-ul este definit ca fiind direct când perfectarea contractului are loc între furnizor si client, iar indirect este atunci când este realizat prin intermediul unei societati specializate.
dupa continutul ratelor leasing-ul este financiar sau operational. Leasing-ul financiar se caracterizeaza prin aceea ca în perioada de baza a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org