Referat - Fundamentele geometriei despre sine

Categorie
Referate Filozofie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
339
Etichete
fundamentele, geometriei, despre, sine
Descarcari
318
Nota
0 / 10 - 0 voturi

FUNDAMENTELE GEOMETRIEI DESPRE SINE

Pentru a ajunge sa ne cunoastem pe noi însine pornim doar de la câteva adevaruri. Cele 5 simturi pe care le posedam, care alcatuiesc asa numita domnie a materiei se apropie de sfârsit deoarece cu trecerea timpului acea sete pentru a cunoaste tot mai mult se va distruge daca nu ne identificam cu esentialul din noi si daca nu exista echilibru. Pentru aceasta trebuie sa retinem si sa reflectam asupra simtului posesiunii, asupra esteticului si asupra simtului de a converti materia în folosul sau, dar fara riscul de a deveni sclavul ei. Omul se gândeste la trecut, planifica viitorul, crede în Dumnezeu si întelege inconstientul. Dar mult mai important lucru este ca omul este rational, dar neglijeaza sau ignora puterile divine existente în stare latenta în el.
Genialii descoperitori ai Geometriei ne-euclidiene erau convinsi ca noua conceptie introdusa, reprezinta un punct crucial nu doar în matematica, ci în întreaga istorie a gândirii umane.
Interesul lui J. Bolyai s-a extins asupra a tot ce se refera la omenire. Astfel îl descoperim ca un mare gânditor preocupat de problemele integrarii echilibrate în viata. Cu câta întelepciune spune: “nu din rautate, ci din ignoranta nu mi-au recunoscut rezultatele mele.”
Ca si Bolyai, nici Lobacewski n-a fost înteles în timpul vietii, iar valoarea operei sale, n-a fost recunoscuta.
Contributia cercetarilor trebuie s-o apreciem, cu atât mai mult astazi cu cât ea s-a realizat în conditiile în care, înca nu era introdus punctul de vedere formalizat în matematica.
Dincolo de contributia lor în matematica, descoperirea noii geometrii reprezinta o deschidere spre meditatie asupra conditiei umane.
Acceptând ca suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, conform cu cele sustinute de marii luminati, putem întelege ca avem o sublima structura interna, potrivit careia putem sa ne respectam unii pe altii si sa avem de asemenea respect fata de sine. Toate acestea independente fata de nationalita


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org