Referat - Violenta stradala

Categorie
Referate Filozofie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
494
Etichete
violenta, stradala
Descarcari
274
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Violenta stradala



Auzim zilnic de violenta stradala, dar nu-i dam atentie pana cand noi insine sau cineva drag noua devine victima unei crime violente sau agresiuni fizice stradale. E bine de stiut ca nimeni nu are dreptul sa te desconsidere, sa-ti raneasca sufletul, sa te loveasca fizic sau sa-ti limiteze libertatea si drepturile.
Un individ nu recurge la violenta decat in masura in care este constrans sa resolve o contradictie intre obiectivele pe care le urmareste si posibilitatile pe care societatea i le ofera.
Fie ca violenta stradala provine dintr-o incalcare a legalitatii, fie dintr-un atentat la bunurile moravuri, ea pare sa fie in majoritatea cazurilor opera unor personae provenite din paturile inferioare ale societatii. De cele mai multe ori periferia urbana constituie o adevarata scoala a delincventei.
In gandirea comuna exista ideea ca se poate vorbi de violenta doar atunci cand se manifesta fizic. Violenta se poate manifesta la fel de bine si in plan psihologic, dar deoarece nu lasa urme vizibile, acest tip de trauma este deseori usor de ignorat.
Orice individ poate deveni delincvent daca i se ofera ocazia sau daca circumstantele il indeamna spre actul infractional. Actiunea delincventei permite obtinerea anumitor avantaje mai repede si mai usor decat prin respectarea legii, ceea ce il determina pe individ sa comita acte anti-sociale decat sa ramana onest.

Violenta stradala cuprinde:
Criminalitate (furturi si crime) mai ales in metropole; 90% din autori sunt barbati.
Vandalism: distrugere de bunuri.
Scandaluri: isterie si violente la concerte, meciuri de fotbal sau alte evenimente de masa.
Violenta dintre bande: confruntari violente intre bande rivale de tineri.








Violenta si abuzul pot aparea oricand si pot imbraca mai multe forme:
agresiuni fizice
amenintare
abuz psihic
abuz verbal


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org