Referat - Amplificatoare operationale

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
342
Etichete
amplificatoare, operationale
Descarcari
309
Nota
0 / 10 - 0 voturi

1. Argument






Descoperirea si studierea legilor si teoremelor electromagnetismului în urma cu un secol si jumatate au deschis o era noua a civilizatiei.
Mecanizarea proceselor de productie a constituit o etapa esentiala în dezvoltarea tehnica a proceselor respective si a condus la uriase cresteri ale productivitatii muncii. Datorita mecanizarii s-a redus considerabil efortul fizic depus de om în cazul proceselor de productie, întrucât masinile motoare asigura transformarea diferitelor forme de energie din natura în alte forme de energie direct utilizabile pentru actionarea masinilor, uneltelor care executa operatiile de prelucrare a materialelor prime si a semifabricatelor.
Dupa etapa mecanizarii, omul îndeplineste în principal functia de conducere a proceselor tehnologice de productie. Operatiile de conducere necesita un efort fizic neglijabil, in schimb necesita un efort intelectual important. Pe de alta parte unele procese tehnice se desfasoara rapid, încât viteza de reactie a unui operator uman este insuficienta pentru a transmite o comanda necesara în timp util.
Se constata astfel ca la un anumit stadiu de dezvoltare a proceselor de productie devine necesar ca o parte din functiile de conducere sa fie transferate unor echipamente si aparate destinate special acestui scop, reprezentând echipamente si aparate de automatizare. Omul ramâne însa cu supravegherea generala a functionarii instalatiilor automatizate si cu adoptarea deciziilor si solutiilor de perfectionare si optimizare.
Prin automatizarea proceselor de productie se urmareste asigurarea tuturor conditiilor de desfasurare a acestora fara interventia operatorului uman. Aceasta etapa presupune crearea acelor mijloace tehnice capabile sa asigure evolutia proceselor într-un sens prestabilit, asigurându-se productia de bunuri materiale la parametri doriti.
Etapa automatizarii presupune existenta proceselor de productie astfel concepute încât sa permita implementarea mijloacelor de automatizare, capabil


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org