Referat - Valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
847
Etichete
valorificarea, materialelor, plastice, prin, reprelucrare
Descarcari
396
Nota
0 / 10 - 0 voturi

VALORIFICAREA MATERIALELOR
PLASTICE PRIN REPRELUCRARE




Dezvoltarea continua a productiei si consumului de materiale plastice a determinat, asa cum s-a aratat, o crestere considerabila a cantitatilor de materiale secundare de acest tip. Acestea din urma se caracterizeaza printr-un continut energetic ridicat si capacitate mare de poluare a mediului ambiant, factori care justifica preocuparile intense pentru valorificare lor.
Pentru a se ajunge la o evaluare corecta a posibilitatilor practice si economice de valorificare a SMP1, este necesar sa se ia in consideratie sursele acestora, natura chimica a polimerilor ce stau la baza lor, deosebirile dintre diferitele tipuri de produse din MP1, toti acesti factori contribuind la alegerea procedeelor de valorificare si domeniilor de utilizare a produselor care incorporeaza SMP1 sau sunt fabricate exclusiv din acestea.
Atunci cand se iau in discutie caile de valorificare a SMP1, trebuie avut in vedere atat cele rezultate in instalatiile de sinteza a polimerilor destinati prelucrarii de MP1 si cele rezultate in instalatiile de prelucrare-formare MP1, cat si pe cele sub forma de produse uzate din MP1.
In cele ce urmeaza, vor fi tratate pe larg caile de valorificare a materialelor ssecundare formate in instalatiile de prelucrare-formare a MP1 si cele sub forma de produse utilizate din MP1.

















VALORIFICAREA MATERIALELOR PLASTICE SECUNDARE FORMATE IN PROCESELE DE PRELUCRARE



Caracteristicile polimerilor, ca si necesitatile din practica utilizarii acestora, au determinat introducerea in domeniul prelucrarii MP1 aproape a tuturor procedeelor cunoscute pentru alte materiale.
La prelucrarea MP1 prin aceste procedee in afara de produsele finite se formeaza si o cantitate apreciabila de SMP1 ale caror principale surse pot fi considerate SMP tehnologice si rebuturile.
Materialele polimerice secundare tehnologice se considera toate materialele rezultate la prelu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org