Referat - Despre fauna Africii

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
453
Etichete
despre, fauna, africii
Descarcari
207
Nota
0 / 10 - 0 voturi

FAUNA AFRICII

Africa este locul unde se întâlnesc cele mai variate si numeroase animale din lume, de la rarele gorile de munte din muntii Rwandei pâna la lemurii din Madagascar. În zonele de savana gasim vaste populatii de zebre, antilope si pradatorul lor, leul, maimute, leoparzi, hiene, rinoceri, hipopotami si elefanti. Viata salbatica din Africa a fost dramatic redusa în ultimii 50 de ani datorita vânatului excesiv si extinderii asezarilor omenesti. Desi lumea crede contrariul, în Africa sunt mai multe animale în captivitate decât salbatice. Vaci, capre si porci sunt în numar foarte mare crescuti pentru mâncare, la care se adauga animalele domestice. Insectele sunt un alt element important în fauna Africii. Unele furnici comune din partea de sud produc un lut care este foarte folositor pentru caramizi si constructii de case. Totusi, majoritatea insectelor nu sunt folositoare. Tântarul Anopheles este purtator de malarie si alte boli. Musca tete, care produce boala somnului la om face unele zone din partea centrala si de est nelocuibile. Rozatoarele sunt de asemenea o problema. Ele manânca grâul si sunt purtatoare de boli cum ar fi holera. Chiar si frumoasele pasari din Africa pot produce pagube mari în recoltele de grâu.
Deoarece cea mai mare parte a animalelor Africii ne este cunoscuta din documentarele transmise pe diferitele canale de televiziune, voi prezenta unele lucruri pe care o parte dintre noi nu le cunosc.
De exemplu crocodilii „ consuma ” pe lânga hrana si pietre care ramân în organism pentru totdeauna. Spre sfârsitul vietii ele ajung sa cântareasca pâna la 1% din greutatea corpului lor. Acest lucru îi ajuta sa se mentina într-o anumita regiune a apei, în ciuda curentilor destul de puternici si tot pietrele îi ajuta sa-si traga victima în apa cu mai multa usurinta.
În jungla deasa din Rio – Muni ( Africa Ecuatoriala ), în preajma cascadelor de pe râul Mbia, traieste o broasca de dimensiuni gigantice Conraua. Ea ajunge pâna la 3,5 Kg, diametrul ca


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org