Referat - Deva planul orasului

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
352
Etichete
deva, planul, orasului
Descarcari
224
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Planul orasului
Deva

- Resedinta Judetului Hunedoara -





Deva este situata pe malul stâng al Muresului, la 187 m altitudine, la poalele muntilor Apuseni si Poiana Rusca. Desi prima atestare a Devei dateaza din 1269, numeroase vestigii, in mare parte conservate la Muzeul Judetean Hunedoara, demonstreaza ca localitatea dateaza din neolitic, din epoca pietrei slefuite. Toate celelalte epoci istorice care s-au succedat sunt bine reprezen-tate pe acest teritoriu, dovada fiind numeroasele vestigii din epoca bronzului, a civilizatiei daco-romane si a epocii prefeudale ce a urmat retragerii aureliene.

Asezare geografica :

Deva este un oras situat în partea centrala a Judetului Hunedoara , situat intre Muntii Apuseni si Muntii Poiana Rusca , de partea stânga a Râului Mures , având o latitudine de 22,9` Est , longitudine Nordica de 45.9` si o altitudine de 187 de metrii.

Clima :

Clima Municipiului Deva este temperata , temperatura medie a verii de 21 grade Celsius , temperatura medie a iernii fiind de – 1 grad Celsius .

Ape :

Singura apa care strabate teritoriul Municipiului Deva este Muresul.

Relief :

Relieful este deluros cu soluri acide si foarte acide . Vegetatie aste constituita de agricultura si silvicultura.

Resurse naturale :

Principalele resurse naturale sunt constituite din : minereuri feroase, minereul complex , lemn , fructe de padure , plante medicinale , cariere de piatra si talc .




Populatia :

Populatia Devei este de aproximativ 70.000 de locuitori , pe o suprafata de 7654 km patrati , suprafata Municipiului Deva reprezinta aproximativ 3,2 % din teritoriul României . Orasul dispune de 25.500 locuinte din fond privat si 5.500 din fond de stat , un spital judetean , 5 dispensare scolare , un dispensar sportiv , 3 policlinici , 23 de farmacii , 29 dispensare medicale si un sanatoriu TBC.În Municipiul Deva functioneaza 10 licee , 5 scoli profesionale , 5 scoli postliceale , 2 scoli de maistrii , 6 scoli gen


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org